Jun 17, 2013 - Filmtips/recensioner    1 Comment

Recension: Prince Avalanche

“Det omaka paret Alvin och hans flickväns bror Lance lämnar staden bakom sig för att arbeta och tillbringa sommaren på landet med att måla om asfaltsvägar. Sommardagarna går och de två motpolerna Alvin och Lance lär känna varandra och en oväntad vänskap växer fram.”

“Prince Avalance” är en annorlunda film på ett bra sätt. Den är långt ifrån den traditionella drama/komedin. Här har vi två riktigt färgstarka huvudkaraktärer som båda är väldigt olika varandra. Den ena spelas av  och den andra av Båda är klockrena i sina roller och kemin som uppstår är både vacker och underhållande att titta på.

 som är hjärnan bakom filmen har valt att berätta historien på ett sätt som känns väldigt naturligt. Allt får ta den tid det tar och det råder ingen stress över berättandet eller utvecklingen hos karaktärerna. Här finns även en dialog som stundtals är helt fenomenal. Den är skruvad på ett finurligt och härligt sätt.

Vi får även ta del av stämningen/atmosfären genom ett vackert foto och en finstämd musik. Man har valt att ha vissa pauseringar i filmen genom enkla men fina naturbilder och känslan som uppstår blir nästan lite poetisk över det hela. En scen som jag gillade väldigt mycket är när Alvin (träffar en äldre dam som letar gamla minnen i askan av hennes nerbrända hus. Den kändes otroligt tragisk men samtidigt väldigt vacker.

“Prince Avalance” är supermysig och “nördig” i all sin enkelhet och det gillar jag. Den är som en blandning av klockrena “Napoleon Dynamite” och poetiska “Into the Wild”. Jag tycker definitivt ni ska se den, ni kommer garanterat få en udda men härlig filmupplevelse framför er.

Betyget blir 4 av 5.

pa_poster   pa1   pa2

1 Comment

  • Den måste jag se snart!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1