Dec 23, 2012 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Rise of the Guardians

Världens 5 mest osannolika hjältar – Jack Frost, North Bunnymund Tooth och Sandy – blir tvungna att slå sig ihop för att hindra en uråldrig ande kallad Pitch från att störta jorden ner i ett evigt mörker.

“Rise of the Guardians” är den nya animerade filmen från bolaget Dreamworks som tidigare gjort filmer som “Shrek” och “How to Train Your Dragon”. Det är en film med humor, drama och spänning som passar både för barn samt för vuxna.

Vad jag älskar mest med den här filmen är själva produktionsdesignen. Alla miljöer och karaktärer är väldigt väl utformade och det är riktigt, riktigt snyggt. Jag kan inte sluta titta. Jag fascineras verkligen över hur de valt att utforma filmen estetik.

Sen har filmen tydliga stereotyper och vi känner igen de olika karaktärerna som nu blivit tilldelade dessa olika hjältar. Historien är också lite väl förutsägbar men det gör ändå inget då känslan och atmosfären som filmen ger är så pass härlig.  Man glömmer lätt bort det och myser istället ner sig i biofåtöljen.

“Rise of the Guardians” är en passande film för hela familjen att avnjuta på bio. Den är riktigt mysig och underhållande även fast jag sett filmer med ett starkare berättande. Den vinner mycket på den visuella delen som förmedlar en oslagbar atmosfär.

Betyget blir 4 av 5

rise-of-the-guardians-poster3 rise3 rise2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1