Oct 12, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Rush

“Rush skildrar Formel 1’s glamourösa guldålder och den sanna historien om två av världens största rivaler: den våghalsiga playboyen James Hunt och perfektionisten Niki Lauda. Vi följer dessa två karaktärer, såväl på banan som i deras privatliv. Under sina legendariska sammandrabbningar pressade de sig själva till bristningsgränsen, där ett misstag kan vara skillnaden mellan liv och död.”

“Rush” är en film som jag på förhand skulle kunnat dissat pga att den kretsar kring Formel 1. Jag är absolut ingen sportfantast, framförallt inte när det kommer till bilar. Men efter att ha hört en del bra saker och med vetskapen att veteranen Ron Howard står för regin så beslöt jag mig för att ge den en chans. Det är jag otroligt glad över.

“Rush” bjuder in tittaren till en hissnande och minst sagt fartfylld historia om rivalitet och passionen till något  man verkligen älskar, i det här fallet snabba bilar.

Den har de rätta ingredienserna för en bra film då den blandar starka karaktärer, välskriven dialog, grymt foto och en ljudmixning som får biofåtöljerna att skaka.

Under tävlingsmomenten har man valt att blanda det filmiska fotot med arkiv material från de riktiga tävlingarna vilket funkar riktigt bra. Allt känns väldigt påtagligt och äkta.

Gällande historien så visste jag ingenting innan, vilket jag är väldigt glad över då spänningen höll sig ända till slutet. Efteråt fick jag mersmak att läsa på om dessa fantastiska personer som jag precis lärt känna. De är verkligen två intressanta karaktärer då de är varandras motpoler. De är varandra helt olika men ändå så lika på vissa plan.

Chris Hemsworth passar perfekt som glidaren James Hunt och Daniel Brühl som motståndaren Niki Lauda är makalöst bra.

Om ni vill se en fartfylld och spännande drama så rekommenderar jag starkt “Rush”. Det är en hissnande historia som bara måste upplevas.

Betyget blir 4 av 5.

rush-poster   rush2   rush1

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1