Nov 1, 2012 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Skyfall

Bonds lojalitet till M sätts på prov när hennes förflutna plågsamt gör sig påmint. När MI6 utsätts för en attack måste agent 007 hitta och förgöra hotet, oavsett vad det kommer kosta honom personligen.

“Skyfall” är den senaste Bond-filmen som blivit riktig hyllad bland många. Är den då verkligen så bra som alla säger? Nja jag tycker att den är bra, absolut sevärd, men inget mästerverk.

Denna gång är det Sam Mendes som står för regin (älskar för övrigt hans filmer som “American Beauty” och “Revolutionary Road”) så redan på förhand var förväntningarna skyhöga. Tyvärr infriades inte alla men det gör inte det här till någon dålig film. Den är hundra gånger bättre än förgångarn “Quantum of Solace” som jag inte alls gillade, men jag vet inte riktigt hur den står sig mot “Casino Royale” då det var för längesen jag såg den.

Daniel Craig som Bond tycker jag funkar som vanligt. Men den här filmen ägs utav Javier Bardem som gör en perfekt rolltolkningen som filmens “bad-guy”. Hans närvaro i rollen är helt enkelt grym.

Det som drar ned betyget lite är att jag tycker starten på filmen är lite seg. Det dröjer ett tag innan historien sätts igång på allvar, det sker egentligen när Javier Bardem kommer in i bilden.

Början är intensiv och har en klassisk Bond-action med en bra Ola Rapace. Dock förstår jag inte varför folk väljer att lyfta upp honom mot skyarna, för så märkvärdig är väl ändå inte hans prestation? Misstolka mig inte, han är bra men inte något speciell.

I övrigt är “Skyfall” en film som känns väldigt lyxig. Kostymerna, miljöerna och fotot tillsammans med ett behagligt soundtrack stärker filmen.

Det är även skönt att Sam Mendes valt att fokusera lite mer på själva dramat i filmen och inte bara en massa pang-pang. Jag kan dock tycka att vissa delar av dialogen i filmen känns lite väl “corny”. En del repliker känns helt enkelt bara för mycket.

Vill ni se en underhållande film i fin lyxförpackning, gillar Bonds flörtande och klassiska one-liners så kommer ni absolut inte bli besvikna.“Skyfall”  är en bra film, men dess skyhöga förväntningar gjorde så att filmen tappade lite för min egna del.

Betyget blir  3,5 av 5.

                

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1