Aug 23, 2012 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Snabba Cash 2

 “Snabba Cash 2” historia tar sig vid där den första filmen slutade och kretsar givetvis kring JW, en lovande handelsstudent med för stor hunger efter snabba cash. Nu betalar han priset då han sitter i fängelset under 4år. Han har dock en plan på hur han ska vända sitt liv tillrätta men en dag förändras allt och planen vill säg inte väl.

Jag tycker att helthetskänslan av “Snabba Cash 2” känns platt och rörig. Man känner verkligen av att det här är en mittenfilm, det finns ingen direkt början eller slut. Historierna spretar åt flera olika håll och de känns inte direkt engagerande. Intrycket blir bara en rörig soppa.

Jag fastnar mest för historien som kretsar kring Jorge. Den känns mest spännande att följa och rymmer flest känslor. De andra historierna spårar lite och jag känner inget direkt engagemang. Mot slutet får filmen ändå ett ryck och det händer en del spännande saker. Men vägen dit känns alldeles för spretig och lite tråkig.

“Snabba Cash 2” är en sevärd film. Fast den är lite varken eller. Det är dock befriande att se en svensk film som inte hamnar i svenska polisfilmsfacket (Beck, Wallander m.fl.) men den saknar intensiteten och engagemanget som första filmen hade. Det är verkligen en film jag bara behöver se en gång. Värt att nämna är att skådespelet lirar ju på som i första filmen och alla sköter sig väldigt bra.

Betyg blir 3 av 5.

(Vill passa på att tipsa om regissören, Babak Najafistidigare film “Sebbe” som verkligen var en film som berörde och stannade kvar.)

      

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1