Oct 11, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: The Butler

“Du ser ingenting, du hör ingenting du ska bara tjäna. Med de ledorden började Eugene Allen () sin långa trogna bana i Vita Huset. Mellan åren 1952-1986 arbetade han som butler för inte mindre än sju presidenter. Från maktens innersta rum bevittnade han många av de stora och dramatiska historiska händelserna i världs- och segregationspolitiken.”

En verklighetsinspirerad historia av Oscarnominerade Lee Daniels (Precious) med en stjärnspäckad skådespelarensemble.

“The Butler” är en klassisk Oscarsfilm som blandar historia med drama. Den tidigare Oscarsnominerade Lee Daniels har samlat en stjärspäckad skådespelarensemblen där vi b.la finner  och . Och då har jag inte ens nämnt alla.

De som sticker ut är såklart  som lär kamma hem en Oscarnominering för bästa manliga huvudroll, även  och  ligger nog bra till.  trollbinder verkligen med sitt skådespel och han känns väldigt trovärdig.

Att få ta del av Eugene Allens långa bana i Vita huset är både en otroligt fin och intressant historia. Det skildras med mycket drama men även en värme som smittar av sig. Dock känns det inte som filmen når ända in i hjärtat. Det känns som den vill mer än vad den riktigt klarar av.

Det känns som den kunde vässats till lite och korta ner speltiden. Ibland känns det som den trampar lite väl länge på ett och samma ställe.

“The Butler” är en underhållande film för stunden men som inte riktigt når ända fram. Den lär kamma hem en del nomineringar men i mina ögon är det ingen vinnarfilm.

Betyget blir 3 av 5.

ButlerArtisticPosterNewfinal590full2-1   thebutler1   thebutler2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1