Sep 19, 2012 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: The Expendables 2

I “The Expandables 2”  så återförenar Mr Church The Expendables för vad som borde vara en lätt lönecheck, men när en av deras män mördas på jobbet sätts strävan efter hämnd. De hamnar djupt i fiendens territorium och möts av ett oväntat hot. Häng med världens hårdaste gäng i fortsättningen på actionsuccén alla snackade om…

Jadu, jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Det här är en film fylld med övervåld, vi pratar en hel del knytnävar och kulsprutor. Historien saknar en framåtanda och allt som kvarstår är bara en massa scener med rent våld. Därför uteblir engagemanget och jag känner inte en enda gång att jag bryr mig om hur det ska gå.

Visst finns det scener som är lite roliga och har några one-liners som jag skrattar åt, men i sin helhet blir det alldeles för mycket för min smak. Jag väljer hellre att behålla de minnen jag har av dessa hederliga actionhjältar från min barndom än att beblanda dom med den här filmen.

Något som är värt att nämna är att jag heller inte är någon direkt fantast när det kommer till action-genren. Så “The Expandables 2”  är redan på pappret inte en film för mig. Därav uppskattade jag väl den inte så pass mycket som man kanske borde.

Den är smått underhållande ibland men för mig håller det inte hela vägen. Vill jag se en hel action-film så får den gärna ha en engagerande historia i grunden, annars kan jag lika gärna nöja mig med att se trailern.

Betyget blir  2 av 5.

      

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1