Feb 5, 2013 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: The Perks of Being a Wallflower

“The Perks of Being a Wallflower” handlar om förstaårsstudenten Charlie som träffar sistaårsstudenterna Sam och Patrick. De bjuder in honom till en komplicerad värld fylld av sex, droger och förhållande.

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja men den här filmen tog mig med storm. Den träffade verkligen rakt in i hjärtat.

Karaktärerna i filmen är så pass äkta och starka att man direkt dras in i historien. De är perfekt porträtterade av trion Logan Lerman, Ezra Miller och Emma Watson vars kemi är oslagbar.

Dialogen känns även den väldigt rak/äkta där man kan välja och vraka efter underbara citat.

Filmen i sig är ganska enkelt genomförd men det är även det som gör den så perfekt. Det är ingen pålagd “Hollywood” yta utan allting känns verkligt och det är befriande att se på. Historien vi tar del av berättas även på att väldigt intressant och spännande sätt som gör att man inte vill sluta titta.

Musiken är pricken över i:et. Allting känns noggrant utvalt och resultatet blir klockrent. Jag bara älskar scenen när David Bowies fantastiska låt “Heroes” drar igång. Ser ni filmen så kommer ni förstå vad jag menar…

“The Perks of Being a Wallflower” är verkligen ett MÅSTE. Det är en film för dig som vill både skratta och gråta. En film som känns äkta och träffar rakt i hjärtat. Jag hoppas att den inte går obermärkt förbi utan att många ser den, för den är GRYM!

Betyget blir 5 av 5.

perks2   perks3   The-Perks-of-Being-a-Wallflower-poster

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1