Dec 1, 2012 - Filmtips/recensioner    No Comments

Recension: Twilight Breaking Dawn del 2

“Twilight Breaking Dawn del 2” är den avslutande delen om Bellas och Edwards omöjliga kärlek.

Den uppmärksammade fortsättningen och avslutande delen i Stephanie Meyers berättelse om Bellas och Edwards omöjliga kärlek.

När del 2 börjar är Bella vampyr. Nyfödd med blodtörst, men också starkare än alla de andra vampyrerna. Hon kan dock behärska sig, även när hon får träffa sin gulliga dotter Renesmee. När Volturi får upp ögonen för Renesmee och ifrågasätter huruvida barnet kan hota vampyrernas hemliga existens, då hon är hälften människa, hälften vampyr så uppstår problemen.

ÄNTLIGEN har sista delen i denna vampyrsaga kommit till sitt slut. Det är otroligt irriterande hur de dragit ut på alla delarna. Men hur är då den här avslutande delen, görs det med en värdighet?

Njaaa, den är okej men hade kunnat bli så mycket mer. Om man jämför den här delen med den förra så är det här ett mästerverk. Men eftersom del 1 var såååå fruktansvärt dålig så klarar den här filmen kanske precis betyget godkänt.

Del 1 var en enda lång startsträcka. Det enda som hände var ett bröllop samt en massa schackspelande på stranden med Bella och Edward. Det sög och var otroligt tråkigt.

I “Twilight Breaking Dawn del 2” är det iaf lite utav en strid mot slutet som ändå lyfter filmen. Det är smått underhållande att se alla vampyrer och deras specialkrafter när de slåss mot varandra. Men mycket finns även här att önska. Effekterna i dom här filmerna är ju verkligen inte de bästa. Mycket känns ganska billigt och taffligt vilket leder till att man tappar intresset.

Sen är det ju ounvikligt att känna att dessa filmer lämpar sig mest till tonåringar. Dialogen är ganska krystad och barnslig men lite får man väl ändå ta…

Men i slutändan tycker jag ändå att  “Twilight Breaking Dawn del 2” är helt okej. Den är smått underhållande även om den ibland går mig på nerverna och jag kommer på mig själv skrattandes åt hur billigt och töntigt vissa scener känns.

Betyget blir  2,5 av 5.

      

Om jag skulle betygsätta alla Twilight-filmerna så skulle det se ut på följande sätt:

“Twilight”: 3 av 5

“Twilight: New Moon”: 1,5 av 5

“Twilight: Eclipse”: 2,5 av 5

“Twilight: Breaking Dawn del 1”: 1 av 5

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1