Filmfestivalen fortsätter…

I fredags hade jag två tävlingsfilmer på min agenda, men jag lyckades även klämma in en snabb titt på Skandia för att få en glimt av Peter Greenaway innan han skulle ta emot Stockholm Visionary Award.

me_greenaway2            Foto: Sofia Sanchez

Den första filmen jag sen såg var “Bluebird” som följdes av ett face2face med regissören Lance Edmands. Med kalla färger, starka skådespelarinsatser och finstämd musik lyckas han göra en sevärd regidebut.

Dock känns det som att vi enbart får skrapa historien på ytan och inte komma in på djupet. De dramatiska scenerna uteblir och “Bluebird” blir endast ett minne blott.

Betyg 2,5 av 5.

På kvällen såg jag en annan film som tävlar i “Competition” sektionen och det var “Grand Central”.

Det är en klassisk kärlekshistoria som utspelar sig i ett farligt och intressant område nämligen kärnkraftsindustrin. Det finns en obehaglig och puttrande spänning över hela filmen, samtidigt som den är väldigt vacker och rörande.

Fantastiska skådespelarinsatsar av de nya franska stjärnorna  (A Prophetoch  (Blue Is the Warmest Color). Musiken ramade även in filmen väldigt bra. Absolut en av de bättre filmerna jag sett hittills på festivalen!

Betyg 4 av 5.

Här är två bilder från face2face mötena efter filmerna.

lance_edmands   grandcentral_rebecca

Idag blir det först en intervju med Lance Edmands, regissören till “Bluebird”. Därefter ska jag se den japanska filmen “Ilo ilo”. Sedan blir det “Concussion” och jag avslutar sen med Xavier Dolans fjärde film “Tom At the Farm” – som jag har längtat!!!

Ilo Ilo Movie Poster   concussion_xlg   tom-at-the-farm-poster

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1