Jul 26, 2013 - Trailers/Filmaffischer    No Comments

Recension: Stories We Tell

“Skådespelerskan och regissören Sarah Polley (Away From Her, Take This Waltz) bar på en hemlighet under många år. Till slut bestämde hon sig för att berätta sin familjehistoria i en dokumentärfilm där syskonen, pappan, närstående och vänner får sätta ord på sina upplevelser av livet, uppväxten och den stora familjehemligheten.”

“Stories We Tell” är en dokumentärfilm utöver det vanliga. Den är berättad på ett mästerligt sätt som fångar tittaren från första sekund ända tills eftertexterna börjar rulla.

Direkt dras vi in i familjehistorien som är uppbyggt på ett intelligent och spännande sätt. Intervjuer blandas med gamla familjefilmer i super-8 och fotografier. Det är otroligt stilistiskt och vackert, speciellt när jag är en “sucker” för gammal film!

Det finns hela tiden en otroligt stark närvaro hos dom i filmen och det är en känslofylld resa vi får ta del av. Känslan förstärks av den subtila men väl valda musiken.

Jag förundras verkligen över sättet historien berättas på. Hur samma historia kan berättas på olika sätt beroende på vem som berättar den. Allt känns väldigt närgånget och engagerande. Man både skrattar och gråter.

“Stories We Tell” är en skicklig och stark berättad film. Ett MÅSTE på bio!

Betyget blir 5 av 5.

stories-we-tell-poster   swt1   swt2

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1