Browsing "Filmtips/recensioner"
Nov 19, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Här har ni alla vinnarna på Stockholm filmfestival 2017!

stockholm-film-festival

Den 28:e upplagan av Stockholm filmfestival har nått sitt slut och juryn har utsett vinnarna.

Léonor Serraille kammade hem den åtråvärda Bronshästen för Bästa film med “Jeune Femme”.

Här har ni motiveringen:

“För dess dynamiska och skarpsinniga porträtt av en ung kvinna – en av de mest minnesvärt livfulla – ständigt på kant med sin omvärld. Denna skenbart småskaliga berättelse hittar djup och konturskärpa i det distinkta specifika – i en tillställning där komedin går hand i hand med tragedin.”

Här har ni resten av vinnarna:

Bästa regi:  God’s Own Country av Francis Lee

Bästa kvinnliga huvudroll: Antonia Zegers för Los Perros

Bästa manliga huvudroll: Josh O’Connor för God’s Own Country

Bästa manus: No Date, No Signature av Vahid Jalilvand och Ali Zarnegar

Bästa foto: Paul Guilhaume för Ava

Bästa dokumentär: For Ahkeem av Jeremy S. Levine och Landon Van Soest

Bästa debutfilm: I’m Not A Witch av Rungano Nyoni

Bästa kortfilm: Retouch av Kaveh Mazaheri

Stockholm Rising Star: Gustav Lindh

FIPRESCI-priset: Based On A True Story av Roman Polanski

Stockholm Impact Award: Wild Roses av Anna Jadowska

Stockholm Visionary Award: Pablo Larraín 

Stockholm Lifetime Achievement Award: Vanessa Redgrave

1km film-stipendiat: Nyforelsket av Ville Gideon Sörman

Här är trailern till vinnarfilmen!

Jag hoppas att ni haft en fantastisk filmfestival!

Nov 18, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Pablo Larraín årets vinnare av Stockholm Visionary Award!

En annan höjdpunkt på årets Stockholm Filmfestival är såklart Stockholm Visionary Award.

I år gick det priset till begåvade chilenska filmregissören Pablo Larraín

Han har gjort hyllade filmer som “No”, “El Club”, “Jackie” och “Neruda”.

Efter priscermonin visades hans hyllade “Neruda” med Gael Garcia Bernal och Luis Gnecco i huvudrollerna. 

Här har ni trailer till den!

Nov 11, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Vanessa Redgrave tog emot Lifetime Achievement Award!

Igår var en av Stockholms filmfestivals absoluta höjdpunkter.

Vanessa Redgrave tog nämligen emot Lifetime Achievement Award på ett fullsatt Biograf Skandia.

Ett stort GRATTIS till denna fantastiska skådespelerska som bjöd på flera skratt. 

Efter priscermonin visades dokumentärfilmen “Sea Sorrow” som Vanessa regisserat.

 

Här har ni trailer till den!

 

 

Nov 8, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Stockholm Filmfestival 2017!

stockholm-film-festival

Idag invigs den 28:e upplagan av Stockholms internationella filmfestival med Guillermo Del Toros fantasy/drama “The Shape Of Water” som vann Guldlejonet på Venedigs filmfestival.

Jag ser fram emot dagar fyllda av bra film!

Här har jag samlat några som jag tänkt se!

THE FLORIDA PROJECT

BEACH RATS

THE RIDER

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING MISSOURI

THELMA

BREATHE

BATTLE OF THE SEXES

A FANTASTIC WOMAN

CROWN HEIGHTS

                                

Det är några av de filmer som jag ser mest fram emot!

Vilka har du tänkt se!?

Oct 31, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: King Arthur – Legend of the Sword

“När Arthurs far mördas, griper hans farbror Vortigern kronan. Efter att Arthur berövats på sitt arv vet han själv inte om sin egen bakgrund och lever därför ett tufft liv i stadens gränder.

När han en dag drar svärdet ur stenen, vänds hans liv upp och ner och han tvingas möta sanningen kring sitt riktiga arv, även om han gillar det eller inte.”

“King Arthur: Legend of the Sword” är verkligen ett bottennapp om ni frågar mig. Handlingen känns alldeles för platt och genomförandet känns som ett billigt tv-spel.

Inte ens en snygg cast med Charlie Hunnam i spetsen kan rädda den här soppan. Det blir alldeles för överdrivet. Allt känns löjligt och skrattretande. 

Nej du, Guy Ritchie, skärpning. Jag har älskat dina filmer som “Lock, Stock and Two Smoking Barrels” och “Snatch”, men det här är en väldigt stor besvikelse.  

Betyg 1 av 5

          

Oct 27, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

FILMFADERN är topp 10!

Jag vill passa på att tacka alla som läser och gillar “FILMFADERN”.

Nyligen fick jag det här mejlet från Cision:

“Din blogg ’Filmfadern’ har valts ut för att ingå i Cisions topplista över svenska bloggar som bevakar tv-serier och film, topplistan kommer att publiceras på vår hemsida i slutet på månaden.

Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, antal läsarkommentarer, samt aktivitet och delningar i sociala medier.
 
Din blogg har alltså baserat på detta vunnit en plats i vår tio-i-topplista.”
 
 
Jag tycker det är väldigt roligt att bloggen får lite extra uppmärksamhet och det vill jag verkligen tacka er för!
 
Ha en fin helg!
Oct 13, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Pirates Of The Caribbean 5 – Salazars Revenge

“Kapten Jack Sparrow är återigen jagad av sin gamla nemesis, den skräckinjagande Kapten Salazar.

Salazar tänker förgöra varenda pirat på haven och Kapten Jacks enda hopp om överlevnad är att försöka hitta Poseidons mytomspunna treudd, en kraftfull klenod som ger ägaren total kontroll över haven.”

“Pirates Of The Caribbean 5 – Salazars Revenge” överraskar och är betydligt bättre än föregångaren “Pirates Of The Caribbean 4 – On Stranger Tides” som verkligen inte var något att ha och lämnade en bitter eftersmak. 

Denna påminner istället om de första filmerna och deras charm. Det är en bra blandning mellan humor, spänning och romantik. 

Johnny Depp som Jack Sparrow är som vanligt briljant, rollen är som gjord för honom. Det är roligt att se Javier Bardem leverera som filmens bad guy Salazar, han funkar utmärk.

Även den unga talangen Brenton Thwaites som filmens huvudperson Henry Turner är toppen och det ska bli spännande att se vad han kommer spela i sin kommande karriär. 

Specialeffekterna i filmen är bra gjorda och det känns aldrig som de tar överhand vilket jag uppskattar. 

“Pirates Of The Caribbean 5 – Salazars Revenge” är en sevärd piratfilm som knyter ihop säcken från föregångarna på ett värdigt sätt. En härlig söndagsfilm där man vet vad man får!

Betyg 3 av 5

          

Oct 5, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Big Little Lies

“När Madeline (Reese Witherspoon) och Celeste (Nicole Kidman), två mammor med utåt sett perfekta liv, välkomnar nykomlingen Jane (Shailene Woodley) har de ingen aning om hur den ensamstående mamman och hennes egendomliga lilla pojke kommer att påverka alla i deras idylliska småstad.

Den mörkt komiska dramaserien Big Little Lies är en berättelse om ex-män och styvmödrar, skolrelaterade skandaler och de farliga små vita lögner vi intalar oss själva för att överleva. Alexander Skarsgård, Laura Dern och Zoe Kravitz medverkar också i den helt nya serien från regissören Jean-Marc Vallée (The Dallas Buyers Club, Wild).”

“Big Little Lies” är för mig årets BÄSTA serie. Det är en perfekt blandning av drama/thriller som jag fullkomligt älskade från första sekund. 

Den är otroligt smart och effektiv berättad. Förhörsscener med vittnen korsklipps med seriens handling och vi får hela tiden fördjupa oss i våra huvudkaraktärer. Mystiken greppar tag i oss direkt och vägrar släppa taget ända fram till seriens final. 

Om vi ser till kvinnorna som serien cirkulerar kring är alla väldigt intressanta och spännande på sitt egna sätt. Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley och Laura Dern är alla helt fantastiska i sina roller och en ren njutning att se på.

Alexander Skarsgård briljerar även i sin roll, han är riktigt ruggig och obehaglig att titta på. Så casten kunde verkligen inte bli bättre, den är klockren!

Rent produktionsmässigt är allt väldigt snyggt, introt med låten “Cold Little Heart” är MAGISKT! Älskar den.

Jean-Marc Vallée har med filmer som “C.R.A.Z.Y”, “Dallas Buyers Club”, “Wild” och “Demolition” imponerat stort med sitt filmskapande, men nu har beviset kommit att han även bemästrar tv-serier. 

Om ni inte har sett “Big Little Lies”  än så gör det NU! Det är TV när det är som absolut bäst! 

Betyg 5 av 5

            

Sep 27, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Guardians of the Galaxy vol. 2

“Gängets äventyr fortsätter i Marvel Studios Guardians of the Galaxy Vol. 2, där de färdas i kosmos yttersta gränsland.

Guardiansgänget måste kämpa för att hålla ihop sin nyfunna familj när de nu börjar nysta i mysteriet kring vilka som är Peter Quills riktiga föräldrar.”

“Guardians of the Galaxy vol. 2” är faktiskt en väldigt värdig uppföljare om ni frågar mig.  Den har högt tempo och ett härligt underhållningsvärde precis som vol 1. 

Vad jag gillar mest med den här filmen måste nog vara balansen mellan action och humorn. Dialogen rymmer mycket skratt och jag diggar verkligen Guardiansgänget. 

Jag har givetvis lite extra kärlek för vår Baby Groot som glädjeligen får ta stor plats i filmen.

Sen älskar jag Chris Pratt och hela hans aproach när det kommer till Star Lord. Han har en sån perfekt tajming med allt från repliker till sina blickar. 

Se “Guardians of the Galaxy vol. 2”  om du vill ha en skön popcornrulle en slapp söndag! Den bjuder på snygg action och härliga skratt. 

Betyg 4 av 5

       

Aug 27, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Ghost In A Shell

“Major, en elitsoldat till hälften människa, till hälften robot, leder specialstyrkan Section 9 med uppdraget att sätta stopp för de allra värsta brottslingarna och extremisterna.

Nu ställs de mot en fiende vars enda mål är att hindra Hanka Robotics teknologiska framsteg.”

“Ghost In A Shell” är en underhållande film för stunden men som inte lämnar några direkta avtryck.

Scarlett Johansson spelar Major i filmen och passar utmärkt bra i rollen. Hon har verkligen rätt look och jag diggar hennes bad-ass attityd. 

Jag har tyvärr inte sett originalet, den animerade kultfilmen, men blir väldigt sugen efter att ha sett denna. Jag har lite svårt när CGI effekterna tar över och det slipper jag ju i den animerade versionen.

Men det här är absolut en sevärd sci-fi som bjuder på bra action med högt tempo. 

Så se “Ghost In A Shell”  om du vill ha en skön popcornrulle en slapp söndag! 

Betyg 3 av 5

         

Pages:1234567...34»
UA-33590503-1