Browsing "Filmtips/recensioner"
Feb 14, 2018 - Filmtips/recensioner    No Comments

Alla hjärtans dag filmtips!

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG till er!!!

Här kommer några filmtips som jag tycker passar en dag som denna!

Here we go!

LIKE CRAZY

BLUE VALENTINE

THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER

BLÅ ÄR DEN VARMASTE FÄRGEN

THE SPECTACULAR NOW

ME BEFORE YOU

WEEKEND

VARJE GÅNG JAG SER DIG

ENJOY och ha en fin dag!!!

Like-Crazy-UK-Poster   bluevalentine   Weekend-final-quad-poster-72-dpi1  BLUE_QUAD      The-Perks-of-Being-a-Wallflower-Poster   518EdZusViL._SY355_   The_Spectacular_Now_5  

Feb 1, 2018 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Good Time

“Efter att ett misslyckat bankrån sänder hans yngre bror i fängelse, ger sig Constantine (Robert Pattinson) ner i New Yorks undre värld i ett mer och mer desperat – och farligt – försök att få ut sin bror.

Under en adrenalinstinn natt befinner sig “Connie” i ett brant fall ner i våld och förödelse, när han tävlar mot klockan i vetskapen om att hans liv hänger på en skör tråd.”

Robert Pattinson gör sitt livs roll i den här nagelbitare till drama/thriller. Benny Safdie spelar oxå ruggit bra. Samspelet mellan bröderna är skådespeleri på hög nivå.

Fotot, färgerna och soundtracket är riktigt bra det med. Väldigt effektfullt och musiken har en pulserande känsla som driver filmen framåt. Man hamnar som i en skön trans. 

 “Good Time”  är en väldigt gripande film och lätt en av förra årets starkaste filmer. Missade du den på bio är det dags att se den nu! 

Betyg 4 av 5

     

Jan 22, 2018 - Filmtips/recensioner    No Comments

Vinnarna av Guldbaggen 2018!

Då var Guldbaggegalan över för i år och “The Nile Hilton Incident” blev kvällens stora vinnare!

Extra kul tyckte jag att “Sameblod” otippat besegrade “Solsidan” och vann Biopublikens pris. 

Här kommer alla vinnarna:

Bästa film: “The Nile Hilton incident”

Bästa regi: Ruben Östlund: “The square”

Bästa kvinnliga huvudroll: Lene Cecilia Sparrok: “Sameblod”

Bästa manliga huvudroll: Fares Fares: “The Nile Hilton incident”

Bästa kvinnliga biroll: Julia Kijowska: “Jordgubbslandet”

Bästa manliga biroll: Stellan Skarsgård: “Borg”

Bästa manus: Amanda Kernell: “Sameblod”

Bästa foto: Fredrik Wenzel: “The square”

Bästa klipp: Anders Skov: “Sameblod”

Bästa kostym: Louize Nissen: “The Nile Hilton incident”

Bästa ljud/ljuddesign: Fredrik Jonsäter: “The Nile Hilton incident”

Bästa mask/smink: Petra Cabbe: “Solsidan”

Bästa originalmusik: Peter von Poehl: “Korparna”

Bästa scenografi: Roger Rosenberg: “The Nile Hilton incident”

Bästa visuella effekter: Torbjörn Olsson, Alex Hansson: “Borg”

Bästa kortfilm: “Min börda”

Bästa dokumentärfilm: “Silvana – väck mig när ni vaknat”

Bästa utländska film: “The salesman”

Guldbaggens publikpris: “Sameblod”

Hedersguldbaggen: Stig Björkman

Gullspiran: BUFF filmfestival

Årets nykomling: Rojda Sekersöz

Här har ni trailern till “The Nile Hilton Incident”.

Min absoluta favorit bland årets nominerade var “Sameblod” tätt följt av “The Square” och sen “Dröm Vidare”.

Har ni inte sett dom rekommenderar jag varmt att ni gör det bums! 

Jan 5, 2018 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Dunkirk

“Dunkerque 1940, hundratusentals brittiska och allierade trupper är fångade på stranden. Omgivna av fiendens styrkor med ryggen mot havet, ställs de en inför omöjlig och livshotande situation…En episk och gripande historia som skildrar mänskliga öden till lands, sjöss och i luften.”

“Dunkirk” är en minst sagt autentisk krigsfilm som verkligen känns i hela kroppen. Den andas ångest och är en rejäl nagelbitare.

Hoyte van Hoytema är mannen bakom det utsökta fotot som tillsammans med en otroligt häftig ljuddesign verkligen får oss som tittare att kännas som vi faktiskt är på plats i Dunkirk. 

Hanz Zimmer står för det magnifika soundtracket. 

Historien är även väldigt skickligt berättad då vi korsklipps mellan karaktärerna vi får följa under olika tidslinjer av evakueringen. Till en början kan det vara lite svårt att hänga med men mot slutet vävs allt samman.

Christopher Nolan har levererat det ena mästerverket efter det andra och med “Dunkirk” kommer ytterligare en till samlingen. 

 “Dunkirk”  är en av förra årets bästa filmer och missade du den på bio är det dags att se den nu! 

Betyg 5 av 5

        

Dec 29, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Bästa filmerna 2017!

 

Eftersom 2017 lider mot sitt slut tänkte jag summera mina favoritfilmer.

Här kommer de 15 filmer som jag diggade lite mer än andra.

CALL ME BY YOUR NAME – En av tidernas vackraste kärlekshistoria

GOD’S OWN COUNTRY – Rå, avskalad och fantastiskt gripande queerdrama

BLADE RUNNER 2049 –  En mästerlig uppföljare till kultfilmen

DUNKIRK – Autentisk krigsskildring signerad mästerregissören Christopher Nolan

GOOD TIME – Robert Pattison gör sitt livs roll i hypnotiserande drama/thriller

RAW– En visuell och minst sagt annorlunda filmupplevelse

MOONLIGHT – Vann Oscarn för Bästa film med all rätt

LA LA LAND – Underbar musikal med fantastiska sångnummer

120 SLAG I MINUTEN– Stark och viktig fransk drama

GET OUT – Årets smartaste skräckfilm

THE KILLING OF A SACRED DEER – Perfekt balans mellan mörker och komik

MOTHER! – Årets “what the fuck” sjukaste filmupplevelsen ever

THE HANDMAIDEN – Stilsäker och känsloladdad drama/thriller 

SAMEBLOD – Årets bästa svenska film

ELLE – Isabelle Huppert är trollbindande i grym drama/thriller

Vilka filmer hade ni som favoriter? Kommentera gärna!

              

Dec 15, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Här kommer mina julfilmtips!

Julen närmar sig med stormsteg och jag vill därför passa på att ge lite filmtips.

Här har ni de bästa julfilmerna enligt mig.

“Ensam Hemma” 

En riktig julklassiker med hög myshetsfaktor både för barn och vuxna.

“Gremlins”

Älskar dessa små monster. Det är svårt att motstå Gizmos charm.

“Edward Scissorhands”

En av Tim Burtons bästa med en alldeles underbar stämning rakt igenom.

“Nightmare Before Christmas”

Mästerligt animerat med fantastisk musik av Danny Elfman.

“Ett Päron Till Farsan Firar Jul”

Rolig film som bidrar till flera skratt.

“Tomten Är Far Till Alla Barnen”

En svensk julklassiker som är riktigt skruvad och rolig.

“Love Actually”

Den obligatoriska romantiska julkomedin.

 home-alone-movie-poster-1990-1020269039   Gremlins-poster-1984   edward_scissorhands_ver1_xlg   the-nightmare-before-christmas   Christmas Vacation (1989) poster   128   Loveactually-poster01

Vilka är era bästa julfilmer? Tipsa ni också!

Nov 19, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Här har ni alla vinnarna på Stockholm filmfestival 2017!

stockholm-film-festival

Den 28:e upplagan av Stockholm filmfestival har nått sitt slut och juryn har utsett vinnarna.

Léonor Serraille kammade hem den åtråvärda Bronshästen för Bästa film med “Jeune Femme”.

Här har ni motiveringen:

“För dess dynamiska och skarpsinniga porträtt av en ung kvinna – en av de mest minnesvärt livfulla – ständigt på kant med sin omvärld. Denna skenbart småskaliga berättelse hittar djup och konturskärpa i det distinkta specifika – i en tillställning där komedin går hand i hand med tragedin.”

Här har ni resten av vinnarna:

Bästa regi:  God’s Own Country av Francis Lee

Bästa kvinnliga huvudroll: Antonia Zegers för Los Perros

Bästa manliga huvudroll: Josh O’Connor för God’s Own Country

Bästa manus: No Date, No Signature av Vahid Jalilvand och Ali Zarnegar

Bästa foto: Paul Guilhaume för Ava

Bästa dokumentär: For Ahkeem av Jeremy S. Levine och Landon Van Soest

Bästa debutfilm: I’m Not A Witch av Rungano Nyoni

Bästa kortfilm: Retouch av Kaveh Mazaheri

Stockholm Rising Star: Gustav Lindh

FIPRESCI-priset: Based On A True Story av Roman Polanski

Stockholm Impact Award: Wild Roses av Anna Jadowska

Stockholm Visionary Award: Pablo Larraín 

Stockholm Lifetime Achievement Award: Vanessa Redgrave

1km film-stipendiat: Nyforelsket av Ville Gideon Sörman

Här är trailern till vinnarfilmen!

Jag hoppas att ni haft en fantastisk filmfestival!

Nov 18, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Pablo Larraín årets vinnare av Stockholm Visionary Award!

En annan höjdpunkt på årets Stockholm Filmfestival är såklart Stockholm Visionary Award.

I år gick det priset till begåvade chilenska filmregissören Pablo Larraín

Han har gjort hyllade filmer som “No”, “El Club”, “Jackie” och “Neruda”.

Efter priscermonin visades hans hyllade “Neruda” med Gael Garcia Bernal och Luis Gnecco i huvudrollerna. 

Här har ni trailer till den!

Pages:1234567...34»
UA-33590503-1