Browsing "Filmtips/recensioner"
Sep 27, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Guardians of the Galaxy vol. 2

“Gängets äventyr fortsätter i Marvel Studios Guardians of the Galaxy Vol. 2, där de färdas i kosmos yttersta gränsland.

Guardiansgänget måste kämpa för att hålla ihop sin nyfunna familj när de nu börjar nysta i mysteriet kring vilka som är Peter Quills riktiga föräldrar.”

“Guardians of the Galaxy vol. 2” är faktiskt en väldigt värdig uppföljare om ni frågar mig.  Den har högt tempo och ett härligt underhållningsvärde precis som vol 1. 

Vad jag gillar mest med den här filmen måste nog vara balansen mellan action och humorn. Dialogen rymmer mycket skratt och jag diggar verkligen Guardiansgänget. 

Jag har givetvis lite extra kärlek för vår Baby Groot som glädjeligen får ta stor plats i filmen.

Sen älskar jag Chris Pratt och hela hans aproach när det kommer till Star Lord. Han har en sån perfekt tajming med allt från repliker till sina blickar. 

Se “Guardians of the Galaxy vol. 2”  om du vill ha en skön popcornrulle en slapp söndag! Den bjuder på snygg action och härliga skratt. 

Betyg 4 av 5

       

Aug 27, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Ghost In A Shell

“Major, en elitsoldat till hälften människa, till hälften robot, leder specialstyrkan Section 9 med uppdraget att sätta stopp för de allra värsta brottslingarna och extremisterna.

Nu ställs de mot en fiende vars enda mål är att hindra Hanka Robotics teknologiska framsteg.”

“Ghost In A Shell” är en underhållande film för stunden men som inte lämnar några direkta avtryck.

Scarlett Johansson spelar Major i filmen och passar utmärkt bra i rollen. Hon har verkligen rätt look och jag diggar hennes bad-ass attityd. 

Jag har tyvärr inte sett originalet, den animerade kultfilmen, men blir väldigt sugen efter att ha sett denna. Jag har lite svårt när CGI effekterna tar över och det slipper jag ju i den animerade versionen.

Men det här är absolut en sevärd sci-fi som bjuder på bra action med högt tempo. 

Så se “Ghost In A Shell”  om du vill ha en skön popcornrulle en slapp söndag! 

Betyg 3 av 5

         

Aug 16, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Vaina

“I det forntida Oceanien i Söderhavet ger sig den skickliga seglaren Vaiana ut för att leta efter en sägenomspunnen ö.

På sin fantastiska resa slår hon sig ihop med sin stora idol, den legendariske halvguden Maui, och tillsammans korsar de det öppna havet.

Under den actionspäckade färden stöter de på jättelika havsvidunder, sällsamma dolda världar och uråldrig folktro.”

Disneys senaste film “Vaiana” är en färgsprakande och underhållande filmupplevelse för både de stora som små.

Vad jag älskar mest med den här filmen är miljöerna. Hawaii är magiskt vacker som spelplats och är verkligen paradiset som många drömmer om med havet och växtriket.

Filmen kretsar kring Vaiana som är en modig och självständig tjej. Hon är otroligt nyfiken och det känns spännande att vara med på hennes resa i filmen.

Förutom vår underbara huvudkaraktär har vi små bikaraktärer som förgyller filmen. Allt från den knäppa och rädda hönan till den söta lilla grisen.

Sen står krabban Tamatoa för en av filmens roligare scener.

Musiken är en stor del av filmen och jag fullkomligt älskar ledmotivet “How Far I’ll Go”. En finstämd melodi som verkligen levererar och fastnar. 

Disney visar ännu en gång att de kan leverera underbara filmer. “Vaiana” är en solklar klassiker så se den!

Betyg 4 av 5

     

Aug 12, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Skönheten & Odjuret

“Belle är en intelligent, vacker och självständig ung kvinna som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott.

Trots sin rädsla blir hon vän med slottets förtrollade invånare och lär sig se bortom Odjurets skräckinjagande yttre.

Belle inser att det finns ett gott hjärta och en sann prins under odjurets yta.”

“Skönheten och Odjuret” tillhör en av mina absolut favoriter när det kommer till Disneys filmer. Därför var den extremt efterlängtad när jag fick veta att det skulle göras en ny version.

Jag gillar att filmen inte frångått originalet utan håller sig till dess ursprung. Man har istället skrivit dit några nya scener, de funkar men känns egentligen lite överflödiga. 

Casten är stark. Jag gillar Emma Watson som Belle, hon är otroligt vacker att kolla på och hon gör en trovärdig Belle.

Emma Thompson gör rösten till Mrs. Potts och funkar utmärkt. Likaså Ewan McGregor som Lumiére och Ian McKellen som Cogsworth.

Luke Evans som filmens bad guy Gaston funkar väldigt bra och många skratt bjuder även hans kompanjon Josh Gad på.

Musiken är givetvis en stor del av filmen. Jag fullkomligt älskar soundtracket och låtarna väcker många barnminnen till liv. Celine Dion bjuder dessutom på en ny finstämd melodi till filmens eftertexter.

Filmens största besvikelse skulle jag säga är odjuret i sig. Jag hade älskat att se dom göra honom utan CGI effekterna. Om man jobbat med riktig mask istället hade det skapats betydligt mer filmmagi.

“Skönheten och Odjuret” är en nostalgitripp för de äldre och en fascinerande spännande historia för de yngre. 

Betyget blir 4 av 5.

      

Jul 16, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

RIP George A Romero

Skräckfilmsmästaren och filmskaparen George A Romero har idag lämnat oss. Han gick bort i cancer och blev 77 år gammal.

Romero var en stor ikon inom zombiegenren och är mest känd för “Night of the Living Dead” som senare följts upp av filmer som”Dawn of the Dead”, “Day of the Dead” och “Creepshow”. 

1940-2017

Vila i frid.

 
Jun 27, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

RIP Michael Nyqvist

Talangfulla Michael Nyqvist har idag lämnat oss. Han gick bort i cancer och blev endast 56 år gammal.

Han var en av de mest hyllade svenska skådespelarna som många säkert förknippar med roller från filmerna “Tillsammans”, “Grabben i graven bredvid” och “Så som i himmelen”.

Han slog igenom internationellt efter att ha spelat journalisten Mikael Blomkvist i “Millennium”-filmerna och var med i bland annat “Mission: Impossible – Ghost protocol” och “John Wick”.

Han kommer lämna ett stort tomrum efter sig.

1960-2017

Vila i frid.

Jun 23, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Dolda Tillgångar

“Dolda tillgångar är den fantastiska berättelsen om Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) och Mary Jackson (Janelle Monae).

Tre briljanta kvinnor som jobbade för NASA och var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden.

Det var en fantastisk bedrift som återgav USA sitt självförtroende och inspirerade resten av världen.

Trion krossade alla kön och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer att drömma stort.”

“Dolda Tillgångar” är en riktigt härlig feelgoodfilm som leverar båda skratt och tårar. Det är en fantastisk historia som regissören Theodore Melfi valt att lyfta fram och han gör det med hedern i behåll.

Den är välspelad in i minsta biroll, framförallt Mahershala Ali & Kirsten Dunst gör bra ifrån sig. Kevin Costner spelar Al Harrison, den manliga huvudrollen i filmen och  även han ger oss en mycket trovärdig insats. 

Men vad som är filmens lyft och driv rakt igenom är den briljanta supertrion Taraji P. Henson, Octavia Spencer & Janelle Monáe.

Det verkligen sprakar om deras kemi mellan varandra och skådespelet är på hög nivå. Även deras energier smittar av sig och jag uppryms av massa olika känslor under filmens gång.

Har ni inte sett “Dolda Tillgångar” än så uppmanar jag er alla att göra det NU! Jag lovar att ni kommer både skratta och gråta! 

Betyget blir 4 av 5.

      

Release på DVD & Blu-ray 26:e juni!

Jun 2, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

GLAD SOMMAR!

Nu drar jag iväg på lite behövlig semester och kommer därför ha ett litet uppehåll på bloggen.

Men håll ut, jag är snart tillbaka! 

Kram på er alla och njut av sommaren!!!

May 29, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Assassin’s Creed

“Genom banbrytande teknik som låser upp Callum Lynch?s (Michael Fassbender) genetiska minnen han får uppleva hans förfader Aguilars äventyr i 1400-talets Spanien.

Callum upptäcker att han härstammar från ett mystiskt och hemligt sällskap, Assassinerna, och erhåller kunskap och förmågor för att ta sig an den grymma och kraftfulla Tempelherreorden i nutid.”

Speladoptioner på film brukar vara dömda till att misslyckas, men hur lyckas då Justin Kurzel med sin “Assassin’s Creed”? Njaaa inte så jättebra tyvärr.

Det här är en extremt snygg och stilistisk film. Scenografi och kostym i ett häftigt samspel, fint foto med snygga färgval. Så visuellt är det en extremt lyckad film.

I övrigt är jag ytterst tveksam. Handlingen känns inte tillräckligt engagerande och jag tycker det blir ganska tråkigt.

Med en sån pass intressant cast hade jag hoppats på betydligt mer. Michael Fassbender som Cal Lynch/Aguilar har verkligen den perfekta looken, men tyvärr lämnar han inte något märkvärdigt avtryck.

Likaså de andra skådespelarna; Marion Cotillard, Charlotte Rampling och Jeremy Ironsjag gillar dom skarpt, men tyvärr känns de bleka i filmen.

Assassin’s Creed” är en visuell film som tyvärr saknar ett engagemang. Återigen en speladoption som inte når ända fram. 

Betyget blir 2 av 5.

 

     

Släpps idag på DVD & Blu-ray!

Apr 28, 2017 - Filmtips/recensioner    No Comments

Dvdrecension: Doctor Strange

“Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) är en briljant men arrogant kirurg vars karriär plötsligt slås i spillror.

Men hans liv tar en ny vändning då han under ledning av en mystisker som kallas The Ancient (Tilda Swinton) utvecklas till en mäktig trollkarl med uppdrag att försvara världen mot ondska..”

“Doctor Strange” är en marvel film som lyckas leverera en rejäl dos underhållning. Det är lekfullt och väldigt spännande. 

Benedict Cumberbatch är som klippt och skuren i rollen som Stephen Strange. Även Tilda Swinton som gurun The Ancient One och Mads Mikkelsen som filmens bad guy är grymma. 

En stor del av “Doctor Strange” är filmens effekter och miljöer. Jag fullkomligt älskar den visuella stilen som känns både storslagen och passande. Den ger sköna vibbar och påminner starkt om Christopher Nolans mästerverk “Inception”

Jag har tidigare aldrig introducerats till Doctor Strange värld men nu kan jag säga att jag blev såld och ser redan fram emot att återvända inom en snar framtid.

Med “Doctor Strange” visar Marvel ännu en gång vart skåpet ska stå. De levererar en underhållande och visuellt bländade film. 

Betyget blir 4 av 5.

      

Pages:1234567...33»
UA-33590503-1