May 25, 2013 - Mitt liv som film    No Comments

Alexander Payne – en mästare!

Dagen till ära är tillägnad ingen mindre än filmskaparen Alexander Payne. Hans nya film  “Nebraska” är med i tävlan om den åtråvärda guldpalmen och pressvisades för första gången häromdagen. Det var en positiv buzz efter filmen och även under själva presskonferensen.Vad jag tyckte om filmen kan ni läsa HÄR.

payne   nebraska4   signerar

Alexander Payne är en regissör som fångats upp av både kritikerna och biopubliken runt om i världen. Han har sitt speciella sätt att berätta en historia där han alltid lyckats hitta en perfekt balansgång mellan humor och allvar.

Vi såg det i hans senaste film “The Descendants” med George Clooney i huvudrollen som belönades med en Oscar för bästa manus. Även hans “Sideways” som kom för några år sedan kammade hem guldgubben för bästa manuskript.

Alla hans filmer har även starka karaktärer som ger avtryck. Jack Nicholson som ensamvargen i “About Schmidt” eller Reese Whiterspoon i filmen “Election”.

Han fascinerar mig med sitt sätt att låta karaktärerna utvecklas på bioduken genom att låta det ta den tid det tar. Han är en sann filmskapare om ni frågar mig och en utav de bättre.

Men om det blir en guldpalm till Mr Payne återstår och se på söndag då priscermonin äger rum, men det skulle inte vara helt omöjligt om ni frågar mig!

payne3

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1