May 26, 2013 - Mitt liv som film    No Comments

Cannes filmfestival är över!

Då var mina dagar i Cannes över för i år. Jäkligt intensivt och hektiskt är bara förnamnet på min vistelse men jag har haft sjukt kul! Jag har varit med om mer saker än jag kunnat drömma om.

Allt har ju gått otroligt smidigt och största utmaningen var egentligen att navigera runt i palatset och alla olika sektioner. Att hitta det bästa sättet att ta sig in och ut från olika filmvisningar/presskonferenser. Nu när jag lärt mig det så kommer nästa år bli betydligt lättare.

festivalomrade2   ovrigt   reklam   reklam6   reklam3   reklam9

Jag har lyckats se totalt 8 filmvisningar där 5st Var med i själva huvudtävlan. Min favorit till guldpalmen är den hjärtvärmande roadtrip historien “Nebraska” signerad Alexander Payne .

Sen har jag varit med på 6 olika presskonferenser, minst en varje dag. Den jag kommer minnas bäst är “Nebraska” då den öppnade upp mina ögon för Mr Payne ännu mer. Han visade sig vara väldigt ödmjuk och jordnära vilket stärkte mitt tycke för honom. Sen blev det ju inte sämre av att huvudrollsinnehavaren Bruce Derns dotter var på plats, Laura Dern. Hon var supertrevlig och ställde upp på en bild.

IMG_6316   laura_dern2   nebraska4   onlygodforgive4   presskonferens_behind_the_cendelabra   presskonferens_helbild
Förutom filmvisningar och presskonferenser har jag gjort 3 intervjuer. En med VDn För SFI nämligen Anna Sterner. En intervju om filmen i Sverige med blicken på framtiden och hur de valt att fira sin 50års fest här nere på Croisetten. Jag träffade Shumai från Peace and Love Film Festival och pratade om guldkornen här i Cannes och programmet för årets festival. Sist men inte minst Jakob från NonStop Entertainment som gav en mycket intressant inblick i hur arbetet funkar på världens största filmarknad.

anna_sterner   shumai   jakob

Det fick även bli en strandbio i år då jag såg “Hajen” under bar himmel där Richard Dreyfuss presenterade filmen.

strandbio2   jag_bio4   bio5   jag_bio   bio_helbild   richard_dreyfuss

Ögonblicken som jag kommer minnas mest var när jag träffade James Franco, även om det var som hastigast. Sen presskonferensen för “Nebraska” med Laura Dern och sist men inte minst visningen av “Magic magic” . Inte pga av filmen utav för att två favoriter inom filmvärlden befann sig på plats, nämligen Michael Cera och Juno Temple! Jag fick uttrycka min kärlek till Juno och hon gav mig en kram. Båda ställde sedan upp på bild och signerade mitt festivalprogram.

payne3   IMG_6077   magic_magic_filmvisning   magic_magic_filmvisning2   164980_10151370555841582_1152931163_n   575718_10151370554621582_2099032568_n

Om man ser till årets snackis så var det väl “Only God Forgives” som delade publiken efter sin första visning. Antingen hatade eller älskade man filmen. Jag tyckte inte alls den var något att ha utan vill istället rekommendera “Inside Llewyn Davis”, “Behind the Candelabra” och “Nebraska” som jag nu tjatat sönder hehe.

Här är lite blandade bilder från min sista dag där jag var på presskonferensen för “The Immigrant”, en film som i övrigt var välproducerad men saknade lite djup.

jag_marion   presskonferens2   marion2   marion   james_gray   signerad_pressbok

Jag vill avsluta mitt sista Cannes-inlägg med några snabba tips för er som så gärna vill uppleva festivalen men kanske inte lyckas få ackreditering.

1. Varje dag premiärvisas en tävlingsfilm och på kvällen kommer många av stjärnorna till röda mattan vid palatset. Var där runt 17-tiden om du vill ha en bra plats och se dom anlända.

2. Strandbio – upplev en magisk och annorlunda filmvisning under bar himmel. Gratis och man bör vara där ca 1h innan filmens start.

3. JW Mariott och Carlton – är två hotell där man kan strosa runt. Oftast kan man se någon stjärna kring entrérna eller i barerna.

4. Directors fortknight – är en tävlingssektion öppen för allmänheten. Köp biljett för 7 euro och var beredd på att köa. Man kommer endast in i mån av plats.

5. Cinéphiles – sök ackreditering som filmentusiast. Kan komma in på vissa visningar men oxå i mån av plats. Måste ansöka tidigt.

6. Annars åk dit och upplev atmosfären. Franska rivieran är väldigt vacker och bör besökas.

Jag får tacka för mig och årets filmfestival i Cannes. Vi ses garanterat nästa år igen!

Au Revoir!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1