May 19, 2014 - Mitt liv som film    2 Comments

Dag 3 i Cannes!

Den här dagen hade jag sett fram emot. Först var det pressvisning av Bennett Millers film ”Foxcatcher” som har Steve Carell, Channing Tatum och Mark Ruffalo i rollerna. Hans tidigare film ”Moneyball” gillade jag väldigt mycket så jag såg fram emot hans nya film. Den överraskade inte, viket var lite trist. Bra skådespel och intressant historia, men hade hoppats på mer. Därefter var jag på presskonferensen och lyssnade lite vad de hade att säga om filmen.

dag3_press  dag3_press1  dag3_press2

Efteråt var det dags för ytterligare en presskonferens för filmen ”Maps to the Stars”. Det var den absolut roligaste av presskonferenserna under min vistelse i Cannes. Julianne Moore bidrog till mycket värme och skratt, även mr Cronenberg. Ni kan läsa summeringen som jag skrev HÄR.

dag3_press_1  dag3_press_4   dag3_press_3

Efter presskonferenserna drog jag till lägenheten för att skriva lite. Sen drog jag iväg på nästa film som var den franska filmen ”Bird People” som tävlade i Un Certain Regard. Den var på tok för lång men hade sin charm. Det kom en liten kul vändning mot mitten i filmen men då hade jag hunnit tröttna.

Efter filmen gick jag till La Pizza, som tydligen är Quentin Tarantinos favorithak i Cannes. Jag och Alexander mötte upp Shumai och Holger från Peace and Love filmfestival. Pizzorna serverades i halvor, vilket var väldigt tur då det var enormt tjocka. De smakade riktigt bra!

Därefter gick vi snabbt hem för dusch och ombyte, för att sedan gå på Nordic Party (som Göteborg filmfestival arrangerade). Det bjöds på massa snittar och var öppen bar. Jag gick runt med rosévin i ena handen och en screwdriver i den andra. Jag mötte både Sofia och Ebba som jag hängt mycket med under Cannes. Sedan träffade jag Alba August, men även Shumai och Holger igen. Det var en otroligt lyckad fest som stängde kl 02.

birdpeople   dag3_nordisk5   dag3_nordisk

Då hörde jag av mig till Shumai som hade gått vidare och hamnat på efterfesten till ”Maps to the Stars”. Jag beslöt mig för att dra dit. Tydligen var det strikt och endast inbjudna som kom in, det hjälpte inte att Shumai försökte snacka in mig. Men jag var fast besluten att ta mig in. Så vid sidan av entrén fanns det några buskar som jag fick syn på. När ett större sällskap var påväg ut från festen så tog jag tillfället i akt att smyga in genom buskarna…och jag LYCKADES!

Jag kom in på festen och kände en otrolig lättnad. Jag mötte upp Shumai och fortsatte festandet. Många av filmens stjärnor hade hunnit lämnat festen men Robert Pattinson var kvar. När vi lämnade festen fick vi varsin ”Maps to the Stars” karta som var lite kul. Det blev en otroligt sen kväll med mycket dricka, vilket garanterat skulle innebära bakisfylla dagen därpå.

dag3_fest3   jag_full   shumai   dag3_fest4   dag3_fest   dag3_fest2

2 Comments

  • Var kul att läsa!!! 🙂

    Har en jätterolig film när vi dansar på Nordic Party!

    Kram Alba

    • Var verkligen en superkul fest!!! Den filmen vill jag garanterat se, du måste skicka den!!! Hoppas allt är bra och att du njuter av sommarn!!! kramar

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1