May 20, 2014 - Mitt liv som film    No Comments

Dag 4 i Cannes!

Jag hade ställt klockan på 07.30 för att hinna gå upp och se filmen ”Two Days, One Night” men det ringde aldrig någon klocka. Det var tur eftersom jag hade däckat under filmen då jag bara skulle ha sovit i två timmar. Min laddare till mobilen hade råkat åka ur telefonen under natten så batteriet hade dött. Istället fick jag sova lite längre och gick upp strax efter 11 för en dusch.

Sedan förberedde jag mig för en intervju som jag bokat in med Bill O´Dowd, VD och producent för bolaget Dolphin Films. Jag skulle prata med honom om ”Max Steel”, en ny superhjälte franschaise som bygger på den animerade serien med samma namn. Det var min första intervju i Cannes och den gick sådär. Jag var smått nervös och det blev inte lättare när det visade sig att två andra personer skulle sitta med i rummet och bara stirra på mig. Men det blev iaf något utav och resultatet kommer snart publiceras på MovieZine.

bill_odowd

Efter intervjun började jag transkribera den till klockan närmade sig ett. Då var det dags att köa inför Ryan Goslings regidebut “Lost River”. Det var med stora förväntningar jag satte mig i biosalongen.

Det här var långt ifrån en vanlig film, det kändes väldigt mycket “arty” över den. Jag gillade det men var kluven. Det kulle nog krävas ytterligare en titt för att bli helt övertygad.

Efter filmen drog vi hem för lite jobb och sen bytte vi om inför kvällen. Nästa film på schemat var Damien Chazelles regidebut “Whiplash” som lyckades vinna stora priset vid årets filmfestival i Sundance.

Den handlar kort och gott om en kille som kämpar med att bli den bästa trummaren i ett jazzband. Miles Teller spelar den unga trummaren och J K Simmons spelar läraren. Det var en riktigt underhållande film där båda spelar otroligt bra. Simmons är dock snäppet vassare och hans fantastiska karaktär har en knivskarp dialog som fick mig att tappa hakan ett flertal gånger.

Efter “Whiplash” sprang Alexander och jag mot filmpalatset i hopp om att ta oss in och se “Lost River” igen, men nu galapremiär med b.la Ryan Gosling och Christina Hendricks på plats. Vi kom dit ca 5 min innan filmen skulle börja och hade turen att gå rakt in i palatset.

Första personen vi ser när vi kommer in var ingen mindre än Ryan Gosling och ja, han ser lika bra ut irl som på film! Vi intog plats i salongen och t.o.m där hade vi tur som fick sitta hyfsat i mitten bara några meter ifrån filmens cast.

dag4_whiplash   dag4_ryan2   dag4_ryan1

Efter att ha sett filmen 2 ggr kände jag mig nu helt såld. Eftersom det var min andra titt, så visste jag vad jag hade att förvänta mig och upplevde därför den på ett nytt sätt. Den är magisk, annorlunda och otroligt vacker. Det är en tydlig hommage till hans favoritregissörer som Derek Cianfrance, Nicolas Winding Refn, Guillermo Del Toro och Terrence Malick. Resultat blir en oförglömlig vuxensaga.

dag4_ryan7   dag4_christina2   dag4_christina

Eftertexterna började rulla och hela salongen ställde sig upp och applåderade.Det var en fantastisk härlig känsla att stå där och applådera Ryan Gosling och de andra från filmens cast. Jag försökte få mig en liten autograf men det gick dessvärre inte. Jag lyckades dock få Christina Hendricks autograf när hon gick ut från palatset och då var dagen fulländad.

dag4_ryan6

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1