Nov 8, 2013 - Mitt liv som film    No Comments

Filmfestivalens andra dag!

På min andra dag av filmfestivalen såg jag två filmer.

Först ut var sann diskbänksrealism i starka “The Selfish Giant”. Jag fascinerades av den fattiga men samtidigt vackra lilla byn som Clio Barnard målar upp i sin debutfilm. Bland allt det gråa finns något fint som tilltalar.

Starka karaktärer skildras med rätt fingertoppskänsla av huvudrollsinnehavarna. Vänskapsbanden mellan dom är starka men inte tillräckligt för att få mig på fall. Jag saknar det lilla extra som jag förväntat mig efter all positiv buzz.

Men det är helt klart en stark och sevärd debut.

Betyget blir 3,5 av 5.

Efter filmen bjöds det på ett face2face med regissören Clio Barnard. Det var intressant att höra hennes tankar kring filmen och jag lämnades med en positiv känsla i kroppen.

clio1   clio2

Förväntningarna var höga inför den kritikerrosade filmen “Stray Dogs”. Jag hade förväntat mig en minst sagt udda filmupplevelse…men då med en positiv bemärkning.

Det är vackra stillbilder som sakta vaknar till liv, men det sker för långsamt. Mitt intresse hinner falna och jag har svårt att sätta mig in i de långa scenerna. Vissa känns perfekta medan andra hade kunnat skippats helt och hållet.

Filmen hade mått bra av att yxas ner ordentligt. Nu lämnar jag salongen med en gäsp istället för ett wow.

Betyget blir 2 av 5.

Ikväll ska jag iaf se filmen “Bluebird” som även den är följt av ett face2face med regissören Lance Edmands. Efter den blir det dramat “Grand Central”.

Båda filmerna tävlar i Competition och slåss om den åtråvärda bronshästen.

gc   blue_bird

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1