May 17, 2014 - Mitt liv som film    No Comments

Första dagen på Cannes Filmfestival 2014!

När jag ankom till Nice så delade jag en taxi tillsammans med några andra till Cannes. Där checkade jag snabbt in i lägenheten innan det var dags att dra igång årets filmfestival. Jag hämtade ut min ackreditering i palatset och begav mig sedan bort mot Hotell Majestic, då jag på förhand lyckats luska ut att det skulle äga rum en hemlig The Hunger Games photocall där. Men precis innan jag kom till  hotellet lyckades jag stöta på fantastiska skådespelerskan Léa Seydoux och fick mig en autograf.

IMG_7163   IMG_7160   IMG_7161   dag1_lea  dag1_palats   dag1_hotell

Väl på plats så frågade jag fotografer och hotellets personal för att försöka lokalisera vart den skulle äga rum och vilken tid, men fick lite olika besked. Så jag beslöt mig helt enkelt för att vänta. Medan jag stod där så kom Salma Hayek in genom hotellets entré med sin dotter och i nästa sekund gick Tommy Lee Jones förbi Det är sånt som bara händer i Cannes!

IMG_7162   IMG_7166

När klockan närmade sig kl 15 så hade de samlats en drös med fotografer vid hotellets entré och jag visste att det var dags. Smattrande från alla kamerablixtarna gjorde det tydligt att stjärnorna anlänt. Bland dessa var Jennifer Lawrence, Julianne Moore, Liam Hemsworth, Donald Sutherland, Josh Hutcherson och Sam Claflin.

dag1_hungergames_photocall   dag1_hunger_games_photocall   dag1_folk_photocall

Efter den ca fem minuter långa fotograferingen försökte jag ta mig fram till Jennifer Lawrence men det fanns ingen chans pga säkerhetsvakterna. Men när jag såg vart det var påväg lyckades jag hitta en annan väg och fångade henne i sista sekund för en bild och autograf. Det var otroligt kul att få se en av vår tids bästa skådespelerskor, hon var amazing. Det var även väldigt roligt att se veteranen Julianne Moore gå förbi. Lite senare på kvällen lyckades jag även “haffa” Moore när de var klara med alla pressintervjuer. Hon gav mig sin autograf och ställde snällt upp på en selfie. Det var ett magiskt ögonblick.

IMG_7164    IMG_7165

När kvällen närmade sig var det dags för att göra sig redo för den skandinaviska cocktailen som jag hade fått inbjudan till. Alltid lika trevligt med gratis dryck och tilltugg. Därefter mötte jag och Alexander (chefredaktören för MovieZine) upp några kompisar som vi känner. Jag hade lyckats ordna lista på en privat yacht där en fransk popduo med namnet The Penelopes skulle ha fest. Vi kom dit en kvart innan utsatt tid, men de hade redan lyckats dra till sig en massa folk. När vi nästan kom fram så fick vi beskedet att det var fullt. Otroligt larvigt då vi såg att båten enbart var halvfull…

dag1_cocktail   dag1_bat   dag1_konst

Vi valde att istället gå vidare och hamnade på Hotellet Carlton. Där drack jag den dyraste drinken ever, en daiquiri för ca 250kr. Den försvann i ett svep och var inte heller speciellt god, lite trist med tanke på priset. Sen lämnade vi hotellet och gick vidare till Grand Hotel där prisklassen var lite mera normal. Satt där och njöt tills tröttheten vart ett faktum. Min första dag i Cannes hade kommit till ända.

IMG_7174

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1