May 20, 2013 - Mitt liv som film    No Comments

Första morgonen i Cannes!

Det är strålande sol första morgonen när jag vaknar upp i Cannes. Jag tog mig till Palais des Festivals strax innan kl 09 för att hämta min ackreditering. Allt gick oväntat fort och smidigt, men jag antar att det inte var likadant för de andra som var här vid festivalens start i förra veckan.

framme_palatset   pressuthamtning   IMG_5906

Utmaningen för mig var istället att försöka navigera runt alla utrymmen i det stora palatset. Jag strosade omkring på alla olika våningar för att försöka lära känna den miljö som de närmsta dagarna kommer bli mitt hem/arbetsplats.

På våning 3 hittade jag presscentret för oss journalister. Där fanns ett Wi-Fi Café som alla kan använda när man behöver vara uppkopplade, vilket är nästan hela tiden. Efter att ha blivit tilldelad ett internetinlogg skulle jag leta reda på min pressbox.

Varje journalist har nämligen sin egna lilla ”postlåda” som man går till på morgonen för att uppdatera sig med det senaste pressmaterialet. Man drar sin ackrediteringen i en kortläsare och boxen öppnas. Min var överfylld med information om de olika filmerna eftersom jag inte var här förra veckan och kunde tömma boxen.

bergman_woody   box2   box

Därefter skyndade jag mig ut ur palatset för att leta reda på Majestetic Hotel då jag var inbokad på en presskonferens för Keanu Reeves regidebut “Man of Thai Chi”. Det var ganska enkelt att hitta hotellet då jag mindes vagt från förra årets festival vart det låg.

Innan själva konferensen drog igång så fanns det en del tilltugg att gotta sig med. Jag tog en jucie och donut innan jag slog mig ner på en av stolarna. I väntan på att stjärnorna skulle anlända så passade jag på att jobba lite. Plötsligt bröts den ganska stökiga ljudatmosfären av applåder och Keanu Reeves tillsammans med producenten Lemore Syvan klev in i rummet.

hotell_majestic   IMG_5903   presskonferens_thaichi2   presskonferens_thaichi3 IMG_5904   presskonferens_thaichi5

Först skedde en kortare presentation av filmen följt av den internationella trailern samt några exklusiva klipp ur filmen. Stämningen var avslappnad när det öppnades upp för pressen att ställa frågor. En av frågorna som dök upp var “Hur länge har du funderat på att regissera? Varför just den här historien?

Keanu Reeves berättade att för drygt 4-5år sedan så föddes intresset till att börja regissera men då endast om han hade rätt historia att berätta. När han började skriva den här filmen så blev den hans ögon och därefter hans hjärta. Tillslut blev han sin egna historia och det fanns ingen annan som kunde berätta den.

– “Only I can tell the story” brister Keanu Reeves ut på ett skämtsamt sätt och satte punkt på frågan.

presskonferens_thaichi6   keanu_signerar   jag_keanu2

Filmen blev i övrigt klar för 1,5 vecka sen och är därmed dagsfärsk. Nu börjar jakten för att hitta distributörer och när/om den når Sveriges filmarknad får vi helt enkelt vänta med och se.

Tills dess får ni nöja er med trailern:

Jag lyckades i övrigt få en liten autograf när presskonferensen var över – KUL tycker iaf jag! hehe

 keanu_autograf

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1