Feb 14, 2015 - Mitt liv som film    No Comments

Intervju: Maisie Williams aka Arya Stark!

Shooting Stars är ett unikt intiativ som sätter fokus på Europas bästa unga skådespelare. Det har funnit på Berlin Filmfestival sedan 1998 och syftet är att lyfta fram personerna till den europeiska filmmarknaden.

Förra året var tex Edda Magnason från Sverige en av de utvalda. Andra namn på skådespelare som lyfts fram av den internationella juryn genom Shooting Stars är Daniel Craig, Maria Bonnevie och Rachel Weisz.

Vi från MovieZine passade på att prata mer med en av årets stjärnor, nämligen Maisie Williams eller Arya Stark som kanske de flesta känner igen henne som.

jag_maisie

Är det första gången för dig som du är på filmfestival?

– Det är första gången som jag är på en filmfestival där jag representerar något nytt som Shooting Star. Jag har varit till London filmfestival men endast på min egna världspremiär. Så det här är väldigt speciellt för mig. Det känns både spännande och roligt att vara delaktig av någonting.

Vad kan du berätta om nya säsongen av Game of Thrones?

– Min karaktär kommer genomgå en stor förändring. Det tillkommer nya aspekter på min story-line som jag inte riktigt känner igen när det kommer till Arya Stark. Så det var spännande att skapa den här andra sidan till henne men också väldigt läskigt eftersom jag inte vet hur folk kommer reagera när de ser det. Men jag ser i alla fall fram emot det.

Hur har det varit att växa upp med din karaktär?

– Det har varit den bästa möjligheten som du kan förvänta dig som ung skådespelare inom den här branschen. Att genomgå förvandlingen från att ha varit ett barnskådespelare till en vuxen skådespelare är väldigt svårt. Många gånger är barnrollerna väldigt gulliga, likaså Arya, men jag har fått växa upp med den rollen och hur hon förändras till en mer komplex karaktär. Så att få spela en karaktär under en längre tid ger en stort utrymme till att utvecklas och växa som person, precis som jag gjort från 12 år till nu snart 18 år.

Vem skulle du vilja se på järntronen i slutet?

– Det är ingen som förtjänar den mer än någon annan. Det är ingen som spelar spelet rättvist men så är det i Game of Thrones. Jag tycker inte heller att någon krigar för rätt anledningar och många har blivit allt för giriga. Så vem som än får tronen i slutändan så kommer jag nog ändå känna mig besviken skrattar Maise.

Vad kan du berätta om The Last of Us?

– Jag skulle verkligen vilja säga att det är jag som ska spela Ellie men just nu är det lite för tidigt. Det är mycket som ska fixas klart innan ens arbetet kring castingen börjar. Men när jag hörde att de skulle göra filmen så anmälde jag mitt intresse, vilket även teamet bakom “The Last of Us” gjorde så det kändes väldigt bra. Men just nu är det en del som ska fixas innan allt blir helt klart.

Vem ska spela Joel?

– Jag har ingen aning…

Vem vill du ska spela Joe då?

– Jag har ingen aning där heller skrattar Maise.  Jag måste spela klart spelet först innan jag svarar på det.

Så du spelar spelet?

– Ja, jag spelar det tillsammans med min bror. Jag gillar verkligen det men är inte så duktig så därför är det bra att spela med brorsan. Men jag älskar det!

Vad tycker du om filmer som “The Last of Us?

– Jag har gjort många fantastiska indiefilmer som varit väldigt intima och lärorika. Det vore därför sjukt kul att vara delaktig i någon zombiepostapokalypiskt film, hur coolt skulle inte det vara!?

Vad kan du berätta om dina kommande filmer?

“Gold” är en irländsk komedi som var fantastiskt roligt att vara del av. Många har bara sätt min seriösa sida så det blir roligt att visa något nytt. “The Falling” av Carol Morley är en intressant skildring av tonåringar och deras ångest.

Vilka filmer ser du helst och går du ofta på bio?

– Jag går på bio så ofta jag kan men det blir sällan. Därför älskar jag långa flygresor för de har så många filmer som du kan se. Jag älskar alla möjliga genrer och när någon visar stor passion till sin film. Det är otroligt fint och intressant att se hur all entusiasmen från alla inblandade skapar en vacker film.

Vad vill du göra i framtiden? Tv eller film?

– Jag vill arbeta med bra produktioner oavsett om det är tv-serier eller filmer, blockbusters eller indiefilmer. Det spelar ingen roll för mig så länge karaktären och produktionen känns rätt.

Finns det någon speciell regissör du skulle vilja jobba med?

– Det finns flera olika men en stor favorit hos mig är Tim Burton. Jag skulle nog jobba för Tim Burton bara för upplevelsens skull, det skulle vara fantastiskt.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1