May 22, 2013 - Mitt liv som film    No Comments

Min andra dag i Cannes!

Igår var det en hektisk dag precis som alla andra. Den började när klockan ringde strax efter 7. Jag tog en snabb dusch och begav mig mot festivalpalatset för att se Steven Soderberghs ”sista” film som han uttryckt det.

”Behind the Candelabra” heter filmen som har stjärnorna Matt Damon och Michael Douglas i huvudrollerna. Det är en produktion finansierad av HBO och därmed premiärvisas den på Tv:n och inte bion i hemlandet USA.

hotell_majestic   reklam2   panorama

Jag kom fram strax innan filmen start och fick en bra plats på balkongen inne i Grand Theatre Lumiere. Filmen drog igång och jag kan lova att den framkallat flest skratt hittills. Ett flertal gånger under filmen brast publiken ut i skratt. Vad jag tycker om filmen får ni läsa senare i en recension. Kan kort säga att den var underhållande och att jag gillade den.

Efter filmen tog jag mig snabbt till rummet där presskonferensen skulle äga rum. Där fanns det två olika köer, en för de med rosa badge och en för de med blåa samt gula. Det är ju nämligen så att det finns olika prio-ordningar på ackrediteringarna här. Igår fick jag lära mig att de vita är endast ”fransmännen” som har. Sedan har vi de rosa med en gul prick, därefter enbart rosa. Sen kommer blått (den som jag har) och efter det kommer gula. Sist hamnar gråa.

Men jag lyckades iaf ta mig in på presskonferensen. Dock fick jag nöja mig med en plats lite längre bak men för mig spelade det ingen större roll. Sen började alla applådera och filmteamet var på plats.

ko_presskonferens   presskonferens_halvbild   presskonferens_behind_the_cendelabra

Presskonferensen var intressant och journalisterna slogs om att få ställa sina frågor. Den höll igång under ca 45min.

När allt var slut gick jag till Wi-Fi Caféet för att skriva lite. Försökte även föra över bilder från SFIs 50års fest till Moviezine, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Jag fick kämpa i över 1h innan jag lyckades få över några bilder då internetuppkopplingen SÖG.

Sen skyndade jag mig iväg för att se Claire Denis nya film ”Les Salauds” eller ”Bastards” som är den engelska titeln. Den började intressant men hamnade efter ett tag i en långsam svacka som gjorde att jag tappade lite fokus. Därefter blev det betydligt intressantare mot slutet. Men jag vet inte om mitt omdöme till filmen påverkats av min brist på sömn, kan mycket väl vara så då det blir otroligt sena nätter och tidigare morgnar.

Eftertexterna började rulla och jag tog mig till pressvåningen för att möta upp en av personerna som ligger bakom ”Peace & Love Film Festival”. Vi gick runt för att försöka hitta en plats där vi kunde genomföra en intervju som jag skulle göra. Det kryllar som sagt med journalister överallt men till slut hittade vi en plats vid det svenska filmtältet längs croisetten.

shumai

Min intervju fokuserade på vilka filmer här nere i Cannes som är intressanta att ta med sig och visa på filmfestivalen i Borlänge. Även om det fanns några smaskiga nyheter att dela med sig av till Moviezines läsare. Resultatet kommer publiceras inom kort.

Från den ena intervjun till den andra. Jag mötte upp Jakob, en kille som jobbar för distributionsbolaget NonStop Entertainment. Vi satte oss ner och snackade om hur det egentligen funkar här nere i Cannes när de köper sina filmer. Det är ju en enda stor filmmarknad som pågår och jag ville få en inblick i den. En artikel kommer publiceras inom kort.

jakob

När alla intervjuer var avklarade var det dags för lunch/middag. Jag mötte upp min syrra och hennes kompis som också är här nere för att uppleva franska rivieran. Vi käkade lite mat och tog en glass innan vi begav oss till strandbion. Ja, de har nämligen en bio på stranden här i Cannes där de visar gamla filmklassikers för allmänheten.

ko_bio   ko   syrran   jag_innanbio   jag_bio4   jag_bio

Vi ställde oss i den långa kön och tillslut släpptes vi in på området. Vi haffade snabbt varsin stol och filt och förberedde oss på att uppleva gamla godingen ”Hajen”. Jag hade ju även en viss förhoppning att Steven Spielberg skulle komma förbi och presentera filmen, men vi fick nöja oss med Richard Dreyfuss, en av skådespelarna. Inte helt illa det heller!

bio5   bio4   bio3   bio2   bio_helbild   bio_fyverkerier

Det var ungefär allt jag gjorde under min andra dag i Cannes. Intensivt är endast förnamnet men ack så roligt det är!

richard_dreyfuss

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1