Nov 11, 2014 - Mitt liv som film    No Comments

Min tid med Peter Sattler!

Jag har tidigare arbetat som gästvärd för Stockholm Filmfestival och ville göra det även i år. Som gästvärd ska jag se till att personen jag tar hand om trivs under sin vistelse men även att han/hon håller sitt schema med alla pressfotograferingar samt intervjuer. Det är en perfekt möjlighet att knyta nya kontakter och få prata film med en filmskapare.

I söndags anlände min gäst, nämligen den amerikanska regissören Peter Sattler, till Stockholm. Jag befann mig på Arlanda för att hämta upp honom och sen åkte vi till Berns.

peter_sattler

Peter var här med sin debutfilm “Camp X-Ray” som handlar om en kvinnlig fångvaktare på Guantanamo Bay som inleder en relation med en av fångarna. Filmens huvudrollerna spelas av Kristen Stewart och Peyman Moaadi.

Det är en väldigt stark filmupplevelse som berättas med ett lågmäld tempo och har ett briljant skådespeleri samt soundtrack. Så jag rekommenderar att ni ser den. Här har ni trailern till filmen!

Här kommer lite bilder från när Festival TV intervjuade honom.

ps11   ps10   ps12

me_ps

Sen blev han även fotograferad utomhus för filmfestivalen och så här såg det ut!

ps2   ps3   ps9   ps4   ps6   ps7

Igår hade han ett väldigt lyckat face2face efter filmvisningen av “Camp X-Ray”. Många valde att stanna kvar för att lyssna på vad Peter hade att säga och passade även på att ställa en del frågor.

Här är lite bilder från den kvällen och även några bilder på Peter och mig som min goda vän Sofia Sanchez tagit.

ps13   ps14   ps15   ps17   ps18   me_ps2

Förutom alla pressfotograferingar och intervjuer Peter hade så har vi umgåtts en hel del. Vi promenerade tex i gamla stan, jag visade slottet, vi fikade och snackade en hel del film.

Han är en otroligt easy going och ödmjuk kille, men även en fantastisk och inspirerande filmskapare. Jag ser därför väldigt mycket fram emot att se hans nästa film.

me_ps

Tack för den här tiden Peter och hoppas vi ses på någon filmfestival framöver!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1