Jul 21, 2012 - Mitt liv som film    No Comments

Mr Tarantino!

Här nere kommer jag att visa bilder och filmklipp från olika filmmänniskor som jag mött vid olika tillfällen. Oftast i samband med filmfestivaler eller galapremiärer.

Först ut är mötet med Quentin Tarantino.

Det var en varm sommardag i mitten på juli år 2009. Jag satt och käkade mat med min familj på kungsgatan i Stockholm i väntan på att få se en av mina största idoler. Quentin Tarantino var nämligen på en pr-turné  för sin film “Inglourious Basterds“. Galapremiären höll till på biograf Rigoletto i Stockholm där han skulle hålla ett kort tal innan filmen. När jag kom dit hade alla olika tidningar sin pressplats framme vid röda mattan. Det hängde vita lappar med tidningarnas namn klart och tydligt. Jag låtsades som ingenting och ställde mig vid en av platserna med min systser. Det visade sig att vi var väldigt lyckligt lottade då just den tidiningen aldrig dök upp. Där stod jag tillsammans med syrran och inväntade en av de största filmregissörerna genom vår tid.

Spänd och förväntansfull. Man kunde höra smattret från alla kamerablixtarna och hur folket började jubla när han började vandra längs den röda mattan. När han var framme stannade han för lite pressbilder. Han såg ut precis sådär som man föreställt sig honom. Lite av en serietidningsfigur, en karikatyr av något slag. När jag sedan såg hur hans kontaktperson ville ta med honom in till biografen så kunde jag inte stå där helt tyst utan utbrast; “Mr Tarantino, Mr Tarantino”. Han vände sig om och sa “I will just go over there and sign to them” och pekade på oss. Det kändes overkligt när han närmade sig oss. Fotograferna smattrade på med sina kameror och där stod jag redo med pennan i ena handen och favoritfilmen “Pulp Fiction” i den andra. Jag blev väl ganska starstrucked när han kom fram till oss och fick inte fram ett ord. Syrran uppmuntrade honom och sa att hon verkligen uppskattar hans filmer och i gensvar sa han  “Oh, I really appreciate it”. Detta är ett ögonblick jag aldrig glömmer.

    

Dessa två bilder från Moviezine.se:

   

För att se ett filmklipp klicka HÄR

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1