May 12, 2016 - Mitt liv som film    No Comments

Nu har filmfestivalen i Cannes äntligen börjat!

I tisdags kväll anlände vi till Cannes för årets upplaga av filmfestivalen.  Vi checkade in i samma lägenhet som vi nu hyrt tre år i rad.

Den ligger perfekt med gångavstånd till filmfestivalområdet.  Vi käkade lite gott småplock och tog ett glasvin innan vi gick och la oss.

IMG_7001 IMG_7003 IMG_7016

I onsdags var vi nämligen tvungen att gå upp tidigt för att hämta ut våra ackrediteringar. Vi hade hoppats att bli uppgraderade till rosa men fick blå som vanligt. Hoppas på uppgradering till nästa år…

IMG_7065

Sedan var det dags för öppningsfilmen: “Café Society” som var en helt okej film signerad Woody Allen.

Efter filmen var tanken att jag skulle gå på presskonferensen men jag var inte den enda som ville in och lyssna vilket resulterade att jag missade hela konferensen då det blev fullt…men jag lyckades ändå få se casten efteråt! (+ Jessica Chastain)

corey_stoll   blake_lively   jessica_chastain_final

Se en liten film med Woody Allen HÄR.

Vi var även på en exklusiv förhandsvisning av klipp från kommande “Trolls” där Justin Timberlake och Anna Kendrick var på plats och framförde en av låtarna i filmen.

För att se deras framförande klicka HÄR.

Vi fick även se ca 20min material från filmen som såg riktigt bra ut. De använde många kända låtar på ett väldigt bra och roligt sätt. Jag kände mig fylld av glädje efteråt och ser verkligen fram emot premiären.

Efteråt hamnade vi på en liten cocktail.

IMG_7073   IMG_7087

På kvällen hade vi lyckats ordna inbjudan till årets invigningsfest så festandet fortsatte. WOHO!!!

IMG_7098   IMG_7108   IMG_7112

Igår började jag dagen med att se filmen “Staying Vertical” – en minst sagt skruvad och bisarr filmupplevelse. Jag vet inte om jag kan rekommendera filmen eller inte men jag har aldrig sett något liknande…

Efteråt skulle jag försöka ta mig in till presskonferensen av “Money Monster” men det gick åt skogen precis som “Café Society”.

Hade jag haft en rosa badge hade jag kommit in…men istället fick jag nöja mig med att se Julia Roberts, George Clooney och Dominic West när de lämnade presskonferensen. Smått irriterad men jag fick iaf en fin selfie med Dominic West.

IMG_7183

För ett litet filmklipp med Julia Roberts klicka HÄR.

Apropå filmen “Money Monster” så var det en rejäl besvikelse. Den var otroligt lam, töntig och förutsägbar. Många gånger skrattretande.

Synd då den såg så lovande ut på trailern…

På kvällen var det dags för fler cocktails.

IMG_7221   IMG_7222

Sen passade jag på att köra liten kändisspotting vid filmpalatset vilket resulterade i en selfie med fantastiskt begåvade och trevliga Jessica Chastain.

IMG_7321

Sen hamnade jag på en exklusiv intim spelning med musikgruppen LEJ! De var grymma! Väldigt bra spelning!

IMG_7276   IMG_7273   IMG_7302

Här har ni ett smakprov hur de låter!

Idag började dagen med filmen “Neruda” av Pablo Larrain med Gael Garcia Bernal i en av huvudrollerna.

En poetisk och annorlunda film som växt i efterhand. Efteråt var det ett litet Q&A där vi även passade på att ta en bild med snygga och begåvade Gael Garcia Bernal.

IMG_7357   IMG_7369

Sen gick vi vidare till SFI:s presskonferens för att ta del av lite nyheter men även en god lunch. På plats var bl.a. regissören Ruben Östlund och Aliette Ophein.

sfi_press1   aliette_ophein   ruben_östlund

Sen intervjuade jag och Jonna fantastiska Malin Levanon med även begåvade Aliette Ophein. Båda var supertrevliga.

IMG_7389   vi_aliette_ophein   malin_levanon   IMG_7393

Det var lite vad som har hänt är på croisetten de första dagarna!

Over n out!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1