Feb 19, 2016 - Mitt liv som film    No Comments

Pratar “A Bigger Splash” med Ralph Fiennes & Dakota Johnson!

“A Bigger Splash” är italienske regissören Luca Guadagninos remake på den franska klassikern Bassängen.

Filmen utspelar sig i södra Italien på den idylliska ön Pantelleria och är ett skruvat relationsdrama med Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts och Dakota Johnson i huvudrollerna.

jag_fiennes

Jag fick chansen att prata mer om filmen med två av huvudpersonerna Ralph Fiennes och Dakota Johnson.

Efter världspremiären i Venedig så skrev och pratade många om Ralph Fiennes karaktär Harrys fantastiska dansscen i filmen. Hur förberedde sig han egentligen inför att dansa loss?

– Jag arbetade tillsammans med en kvinna vid namn Anne, en amerikansk danslärare, som jag mötte genom min teater i London. På ön där vi spelade in hittade vi en mindre biograf som vi under dagtid kunde repa i. Jag pluggade in hörlurarna, startade min iPod med “Emotional Rescue” men även andra Rolling Stones låtar och sen så bara dansade jag. Hon fick mig att bli självsäker och det gjorde även regissören Luca Guadagnino senare under inspelningen.

Hans dansmoves kommer gå till filmhistorien men har Ralph alltid tyckt om att röra på höfterna?

– Ja, jag har alltid älskat att dansa och nu när jag blir äldre så bryr jag mig mindre om jag skulle råka göra bort mig. Men man kan nog säga att jag dansar hellre än bra.

Förutom den magnifika dansscenen, vad var det annars som lockade honom till rollen som Harry?

– Han är provocerande och ärlig. Jag kunde förstå hans energi. Min favoritreplik i manuset som direkt fick mig att vilja göra den här rollen var: ”We’re all obscene. Everyone’s obscene. That’s the whole point”. Det var så typiskt Harry och det fanns något heroiskt över den repliken.

Luca Guadagnino är en italiensk regissör som tidigare gjort “Melissa P” och oscarsnominerade “Kärlek på italienska”.  Det är första gången han jobbar tillsammans med Ralph Fiennes.

Märkte du någon större skillnad med att jobba i en europeisk film kontra en amerikansk?

– Med “A Bigger Splash” kändes det verkligen som att Luca kunde göra den filmen han ville. Det fanns pengar, bra skådespelare, fantastiska inspelningsplatser. Ser man till de större filmbolagen så finns det istället en tydlig kontroll över regissören. Det är absolut inte lika stor frihetskänsla i en amerikansk produktion.

Dakota Johnson spelar Harrys dotter Penelope och gör sin första stora roll efter den mycket omtalade “Fifty Shades of Grey”.

Hur blev du involverad i filmprojektet från första början?

– Jag hade först bestämt mig för att vara ledig under sommarn för att vara med mina vänner och resa, men så fick jag plötsligt ett samtal från Luca som ville träffa mig. Jag hade faktiskt läst manuset för ungefär ett år sedan och älskade det, men jag var nu osäker på om jag skulle klara av att göra rollen eftersom jag inte hade tid på mig att utveckla den här fantastiska karaktären. Men efter att ha pratat med Ralph och Tilda som peppade mig, så valde jag tillslut att bara köra, även om jag var skraj över att klanta till det. Och att spela in på en vacker italensk ö var ju nästan som att ha semester.

Hur var det att som nykomling jobba med giganter som Ralph Fiennes och Tilda Swinton?

– Det var en väldigt speciell och helt fantastiskt upplevelse. Det är en ära att få jobba tillsammans med skådespelare som jag beundrat så länge. Bara möjligheten att spela mot dom kändes underbart.

Hur väljer du dina roller och är det något specifikt du söker dig till?

– Jag antar att jag dras till roller som är lite annorlunda. Ibland blir jag väldigt förväntansfull och nästintill besatt av historien, karaktärerna och personligheterna. Jag gillar karaktärer som är provocerande. Men jag tycker det är svårt att hitta ett specifikt tema i alla roller som jag spelat, jag har nog inte riktigt funderat ut det än. Vi får helt enkelt vänta och se.

“A Bigger Splash” har biopremiär idag! MISSA INTE!!!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1