May 23, 2013 - Mitt liv som film    1 Comment

Presskonferens “Only God Forgives”

Onsdagen den 22 maj var dagen då “Only God Forgives” hade sin första pressvisning i Cannes och jag var där. En sak som var intressant med just den visningen var alla blandade reaktioner som biosalongen fylldes av när eftertexterna började rulla. När jag kom ut hörde jag tex någon som uttryckte:

– Pretentiöst! Det fanns ingen logik!

Sedan läste jag massa twitter kommentarer om folk som både älskade och hatade den. Om ni vill veta vad jag tyckte om filmen så kan ni läsa det HÄR.

Direkt efter filmvisningen var det dags för presskonferensen. Ovetskapen om  skulle komma eller inte befann sig som en kittlande känsla i kroppen. Men den försvann såfort jag såg namnskyltarna framme på bordet och hans namn saknades.

Men inga sura miner då det skulle bli intressant att få höra lite andra tankar kring filmen. Rummet var fullt av journalister/fotografer och stämningen var bubblande. Alla satt förväntansfullt och inväntade teamet bakom filmen, filmen som är en av årets snackisar här på festivalen. Varför den är en snackis kanske inte är så konstigt med tanke på att regissörens tidigare film “Drive” som kom för några år sedan gjorde succé här nere på Croisetten.

Plötsligt hör jag hur smattret från kamerorna drar igång och vetskapen av att teamet hade anlänt var konstaterad.

ko1   kristin1   kristin2   onlygod2   onlygod3   onlygodforgive4

Presskonferensen tog sin början och pågick i ca 45min. Det pratades givetvis en del om hur historien kom till men här är några helt annorlunda och udda noteringar som jag gjorde.

Ordet “Cumdumspter” förekommer i filmen och tillhör kanske inte ett av de vanligaste uttrycken. Hur det hamnade med i manuset var tack vare . När  frågade honom vad det fulaste man kan säga till en kvinna så svarade han just:

– Call her a cumdumpster!

I filmen är det  som får leverera repliken och det tog henne minst 8ggr innan hon kunde uttala det rätt.

Kompositören älskade verkligen sitt jobb med den här filmen. Eftersom den innehåller väldigt lite dialog så blir det mer utrymme för musiken. Det innebär mer jobb och ansvar vilket ledde till känslan av att han hade en av huvudrollerna i filmen.

 pratade om sin mörka roll och hur det här egentligen inte är hennes typ av film. Hon gillar inte att alls att se våld på film men hon drogs till att jobba med Nicolas. När hon såg “Bronson” så tyckte hon den var vacker och rörande. Den hade våld men med ett djup som berörde. Efter att hon läst manuset blev hon ändå intresserad av att spela en ny roll och eftersom Nicolas skulle regissera så bestämde hon sig för att köra. Nicolas gav en rolig kommentar:

– She had no problem turning into a bitch-witch!

 kände efter “Bronson”,“Valhalla Rising” och “Drive” att han ville göra något nytt, en film som går i en annan riktning. Såhär uttryckte han sig:

– It’s like your sex life getting boring, you have to spark it up!

Efter allt var över fick jag pressboken signerad av  & .

autograf_onlygodforgive   nicolas

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1