Apr 24, 2013 - Mitt liv som film    No Comments

Peppen inför Cannes har börjat!

Det har nu gått ungefär en vecka sedan det var presskonferens för  årets upplaga av filmfestivalen i Cannes. Det var en salig blandning av filmer som presenterades. Några självklara val men även några överraskande.

Efter att ha kikat igenom programmet så har jag nu gjort en lista av de filmer som fångade mitt intresse mest.

“Only God Forgives”: Är nya filmen utav dansken Nicolas Winding Refn som regisserade en fantastisk Ryan Gosling i den brutala filmen “Drive”.  Nu är de båda tillbaka i en film som ser ut att vara ännu mörkare och våldsammare. Med sig har dom favoriten Kristin Thomas Scott i en blond frilla som vi aldrig sett henne i. Det här kan inte bli annat än GRYMT.

“Nebraska”: Jag gillar sättet Alexander Payne skriver sin dialog. Han lyckas alltid ha en bra balans mellan allvar och humor. Han skapar även starka karaktärer. Om den här roadtrippen innehåller dessa typiska ingredienser så kommer resultatet garanterat bli lyckat.

“Inside Llewyn Davis”: Bröderna Coen har alltid haft förmågan att göra film som underhåller och det här blir nog inget undantag.

“Behind the Candelabra”: HBO gjorde den här filmen möjlig men bakom ratten hittar vi ingen mindre än Steven Soderbergh. Med filmer som “Traffic” och nu senast “Side Effects” så ska det bli spännande att se vad han nu hittat på.

“The Immigrant”: Den här filmen verkar rymma en hel del. Magi, kostym och framförallt Marion Cotillard och Joaquin Phoenix.

“Blood Ties”: Marion Cotillard lyckas alltid fånga min uppmärksamhet. Jag fullkomligt älskar hennes skådespel. Ett 70-tals drama om två bröder på varsin sida om lagen låter både spännande och intressant.

“The Bling Ring”: Tonåringar besatta av kändisar känns både aktuell men oxå väldigt underhållande. Sofia Coppola har briljerat tidigare, frågan är om hon kan göra det igen?

“All Is Lost”: En mans vilja till att överleva är i fokus när regissören till “Margin Call” kommer tillbaka med sin nya film.

“Venus in Fur”: När en sann filmskapare som Roman Polanski släpper något nytt så är det omöjligt att inte bli nyfiken.

“Young and Beautiful”: Nyligen såg jag Francois Ozons senaste film “Bakom stängda dörrar” som jag gillade skarpt. Jag fick en tydlig mersmak på att se fler av hans filmer och givetvis inkluderar det hans senaste.

“The Past”: När den iranske filmskaparen Asghar Farhadi som gjorde “Nader och Simin – En separation” kommer med sin nya film är det klar jag blir intresserad.

“The Great Gatsby”: Jag har delade uppfattningar när det kommer till Baz Luhrmanns filmer. Jag fullkomligt älskade “Moulin Rouge” medan “Australia” var en rejäl flopp i mina ögon. Trailern till den här filmen ser väldigt lovande ut och gör så att jag längtar till premiären.

“Fruitevale station”: Vann stora jurypriset men även publikpriset på årets Sundance filmfestival. Därav ett måste.

Nu är det bara för mig att hålla tummarna och hoppas att jag får möjlighet att se några utav dom här filmerna när jag är på plats i Cannes.

Idag blev det även officiellt vilka som kommer ingå i årets jurygrupp. Sedan tidigare var Mr Hollywood aka Steven Spielberg utnämnd till ordförande men de som nu gjort honom sällskap är följande:

Vidya Balan (Skådespelerska, Indien)
Naomi Kawase (Regissör, Japan)
Nicole Kidman (Skådespelerska/producent, Australien)
Lynne Ramsay (Manusförfattare/regissör/producenten, Storbritannien)
Daniel Auteuil (Skådespelare/regissör, Frankrike)
Ang Lee (Manusförfattare/regissör/producent, Taiwan)
Cristian Mungiu (Manusförfattare/regissör/producenten, Rumänien)
Christoph Waltz (Skådespelare, Österrike)

PEPPEN är nu enorm. Många av dessa namn är ganska stora inom filmvärlden och givetvis vore det helt magiskt att få träffa någon utav dom.

Jag kommer som sagt att vara på plats under filmfestivalen i några dagar där ni kommer kunna följa min resedagbok. Jag kommer även skriva lite andra artiklar.

Om det finns något specifikt ni skulle vilja läsa om så skriv det till mig så kan jag ha det i åtanke! Ha det grymt och se massa film!!!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1