May 25, 2014 - Mitt liv som film    No Comments

Sista helgen i Cannes!

Min sista helg i Cannes så passade jag på att ta igen filmer som jag missat under veckan. Först ut på lördag morgon var en film från Österrike som tävlade i Un Certain Regard, nämligen “Amour Fou”. Men jag kan inte säga att jag såg den då jag somnade efter ca 20min, då var det mest för att jag var trött! hehe

Andra filmen blev thrillern “The Captive” med b.la Ryan Reynolds, Scott Speedman och Rosario Dawson. Den handlar om en flicka som mystiskt försvinner och 8 år senare upptäcker man ledtrådar som tyder på att hon fortfarande är i liv. Den var riktigt usel. Skådespelet var bedrövligt, historien inte tillräckligt engagerande och slutet kändes väldigt klent.

Sen åt jag en lunch innan jag gick och såg “Mr Turner” med en fantastisk Timothy Spall i huvudrollen. Det var en bra film som jag säkert skulle ha uppskattat mer än vad jag gjorde just då. Jag var egentligen inte riktigt upplagd för ett kostymdrama…

Efter dessa tre filmer gick jag hem för en dusch och bytte om till kostymen. Sen gick jag till filmpalatset där de skulle visa själva prisutdelningen i en av biosalongerna. Jag kom nämligen inte in på själva prisutdelningen då det var endast biljetter som gällde.

dag8_gala    dag8_jag

När prisutdelningen var över skyndade jag mig till presskonferensrummet för att höra juryn prata om sitt arbete och hur de tänkte kring alla vinnarna. Jag hade väldigt tur som lyckades ta mig in med min ackreditering då det var många andra som prioriterades. Jag skrev en liten summering som ni kan läsa HÄR.

dag8_juryn3   dag8_juryn4   dag8_juryn2   dag8_juryn1   dag8_timothy   dag8_xavier

När juryn var klara tog vinnarna in en efter en. Jag såg givetvis mest fram emot att höra en glad Xavier Dolan som lyckades vinna jurypriset med filmen “Mommy”. När han väl hade pratat klart så skyndade jag mig mot utgången och frågade honom om han kunde ställa upp på en snabb bild, vilket han gärna gjorde.

Jag tackade honom för en fantastisk film och sa att jag lyckats se den två gånger. Även att han måste komma till Stockholm Filmfestival och visa sen film, vilket han svarade att han gärna skulle. När vi skiljdes åt och han var påväg ut för att göra lite tv-intervjuer så vände han säg om mot mig och sa: By the way, you look hot! och gav mig ett stort leende. Inte varje dag man får en komplimang av Xavier Dolan. Glädjen sprudlade inom mig och jag gick som på moln hem till lägenheten.

dag8_jag_xavier

Min allra sista dag började jag morgonen med att se filmen “The Search” av regissören Michel Hazanavicius som gjorde den prisbelönta filmen “The Artist” för några år sedan. Det var en intressant och gripande film.

Sen fick jag snabbt skynda mig till nästa filmvisning vilket var “Saint Laurent”, en film jag hade hoppats mer på. Alldeles för lång, men den hade sina glimtar. Älskade skådisarna i den, Gaspard Ulliel och Leá Seydoux är väldigt bra.

Sist men inte minst blev det en andra titt av David Cronenbergs “Maps to the Stars” som jag hade sett tidigare i  veckan. Det var den enda filmen som klaffade tidsmässigt med mitt schema.

Efter filmen råkade jag stöta på en glad Ruben Östlund som jag passade på att fråga ut lite efter sin vinst. Vad han berättade kan ni läsa HÄR.

Cannes filmfestival är nu över, men jag längtar redan till nästa år!!!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1