May 23, 2014 - Mitt liv som film    No Comments

Strandbio med Tarantino!!!

Den här morgonen var det dags för filmen “Clouds of Sils Maria”. Den handlar om Maria Enders (Juliette Binoche) som har en framgångsrik skådespelarkarriär och en lojal assistent Valentine (Kristen Stewart). När en ung skådespelerska (Chloë Moretz) tolkar en roll i en ny film – samma roll som hade gjort Enders berömd – börjar hennes värld falla sönder. Hemsökt av sitt tidigare liv, drar hon sig tillsammans med sin assistent tillbaka till den schweiziska staden Sils Maria.

Efter filmen gick jag och Alexander till presskonferensen för att höra regissören och skådespelarna prata lite mer om “Clouds of Sils Maria”. Men det var en ganska platt och tråkig konferens.

dag7_silsmaria1   dag7_binoche   dag7_chloe

Sen käkade vi en snabb lunch innan nästa filmvisning som blev “Mommy”. Det blev andra gången jag såg filmen och den var minst lika bra som första. Älskar den!

När filmen var slut var det dags att dra hem för att skriva lite och sen byta om inför kvällen. Det blev därefter en trevlig middag på en god skaldjursrestuarang innan det var dags för årets strandbio.

Varje år så arrangeras det nämligen biovisningar av gamla filmklassikers på stranden här i Cannes. Det är gratis och öppet för allmänheten. Ikväll skulle Quentin Tarantinos “Pulp Fiction” visas i samband med filmens 20 års jubileum. Det var galet med folk som hade samlats för att ta del av den här häftiga upplevelsen.

dag7_bio3   dag7_bio2   dag7_bio

Vi hade turen att komma in och få varsin solstol och filt. När klockan blev 21.30 hörde man folkets jubel som spred sig och kamerablixtrarna som började smattra. Mr Tarantino var på ingång. Han höll ett litet tal på scenen innan filmen drog igång och hade med sig Uma Thurman, John Travolta och Harvey Weinstein. Jag såg även Michael Madsen i publiken.

dag7_tarantino4   dag7_tarantino3   dag7_tarantino1   dag7_john_travolta   dag7_pulp2   dag7_pulpfiction1

Inte varje dag man får möjlighet att uppleva “Pulp Fiction” på en STRAND tillsammans med TARANTINO och en del av casten. Det var en sjuuuukt cool upplevelse som jag kommer minnas för resten av livet. Jag lyckades även skaka hand med både Quentin Tarantino och John Travolta – CRAAAAZY!!!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1