Feb 9, 2013 - Mitt liv som film    No Comments

Den overkliga galapremiären av “The Hobbit” i London!

Den 13 december förra året är en dag som jag aldrig kommer glömma. Det var dagen då jag flög till London för att närvara på galapremiären av “The Hobbit: An Unexpected Journey”. Några undrar säkert hur det gick till och det ska jag berätta för er.

Jag såg nämligen en tävling i Aftonbladet där man kunde vinna flyg, hotell samt biljetter till galapremiären av “The Hobbit: An Unexpected Journey”och tände genast till. Allt man skulle göra var att motivera vem man skulle ta med sig och varför. Jag nämnde min syrra då vi har ett minne tillsammans när vi såg “Sagan om ringen” trilogin på bio, det var ett galet marathon som började kl 16 och slutade någon gång kl 04.30. Jag skrev att vinsten skulle betyda ganska mycket för oss då det knyter an till vårt minne och ger det ett “värdigt” avslut eller något liknande. Jag vet, det är en cheesy motivering men det gick ju fortfarande hem!?

Så morgonen när jag var på jobbet och fick samtalet från Svensk Filmindustri att jag vunnit så var tårarna ganska nära att komma. Jag fattade inte att det var sant. Så många gånger som man hört om dessa tävlingar men aldrig om någon som lyckats vinna och sen helt plötsligt råkar man själv göra det. Det var helt ofattbart och jag kände mig alldeles lycklig i kroppen. Men min lyckodag slutade faktiskt inte där, utan 40min senare fick jag ett mejl att jag vunnit två galapremiärbiljetter till filmen “Jack Reacher” där Tom Cruise skulle närvara! (Läs mer om det HÄR). Jag hade helt enkelt en lyckans dag!

Men iaf, den 13 december flög jag tillsammans med Erik till London. När vi kom till ankomsthallen så var det en man som väntade på oss med en lapp i handen: “Mr Erik Dalstrom”. Vi hoppade in i hans bil och blev skjutsade till “The Trafalgar Hotel” där vi skulle bo. Ett fyrstjärnigt hotell mitt i smeten, det var bara att tacka och ta emot.

Väl framme vid hotellet så var klockan redan 16.00 och vi var totalt 2h försenade. När vi checkade in på hotellet fick vi veta att vi skulle samlas ombyta och klara redan klockan 16.30. Vi skulle på dessa 30min hinna duscha, byta om till kostym, jag skulle bli intervjuad av Aftonbladet (som var inbokat sen tidigare) sedan gärna ha käkat då vi inte skulle kunna få mat förrän vid typ 22.30 när allting var över och tillslut ville jag försöka få tag på en film eller något som jag skulle försöka få signerad.

biljetterna2    hotellet    innan_galan3

Men vi hann inte mer än att fräscha till oss och byta om. När vi kom ner i lobbyn var reportern från Aftonbladet där. Han gjorde en kort intervju med oss och försvann sedan iväg till en bokhandeln, då han erbjudit sig att försöka inhandla en bok åt mig som jag skulle kunna få signerad. Precis innan vi skulle gå kom han tillbaka med två böcker, en bok om “The Hobbit: An Unexpected Journey” och alla karaktärerna i filmen, den andra om hur de jobbat med specialeffekterna i filmen. Otroligt snäll reporter och jag kommer alltid komma ihåg Jens Peterson som en väldigt trevlig person.

IMG_2009

Sedan gick vi iväg i samlade trupper mot Odeon Theatre som endast låg 5min ifrån hotellet. Vi var väl runt 30 pers som vunnit den här tävlingen och det var vinnare från hela europa. När vi kom fram  till “röda mattan” (den var grön) så blev vi inslussade i ett VIP-område. Här skulle vi stå och se på alla stjärnorna när de anlände till bion. Mitt emot vårt område stod de inbitna fansen och skrek högljutt efter alla kändisar. Jag tänkte direkt att chansen att få en autograf var ganska minimal.  Skulle jag kunna överrösta alla dom där!?

mattan2   vi_mattan   IMG_2020

Men när vi sedan fick veta att arrangörerna hade bett stjärnorna att börja hälsa på vår sida så blev jag genast lättad. Kanske skulle jag ändå lyckas få en signatur. Först kom de mindre stjärnorna från filmen, b.la de som spelar dvärgarna. Men det tog inte långt tid innan Ian McKellen och Cate Blanchett kom. Det var verkligen en overklig känsla när de kom fram till mig och signerade min bok. Jag kunde knappt tänka överhuvudtaget då jag kände mig helt uppe i det blå. Som vanlig var Cate bedårande vacker  och hon bar en vit klänning som var riktigt läcker. Dock måste hon ha frusit en hel del med tanke på kylan, men som man säger – vill man vara fin så får man lida pin!

Se Cate Blanchett signera HÄR och se  Ian McKellen signera HÄR

Sedan lyckades jag även få Andy Serkis autograf samt vår egna lilla Bilbo, Ian Holm. Det var så kul när jag fick hans autograf då han helt plötsligt bara dök upp framför mig. Han var så himla liten att jag inte märkte när han först kom fram. Sedan signerade han min bok med en skakande hand. Han var en gammal liten gubbe, men ack så livlig och härlig.

jag_andy_serkis

Det var nära att jag missade att få självaste skaparens autograf, Peter Jackson, då han började med att gå på den motsatta sidan. Men när jag sedan såg att han gick över till vår sida så agerade jag snabbt och lyckades klämma mig fram så jag fick min autograf. Allt gick verkligen precis som jag ville!

peter_jackson_signerar

För att se ett litet filmklipp på Peter Jackson klicka HÄR

   jag_kili   on_the_Carpet   signerad_biljett

När alla stjärnorna gått in så fick även vi gå in på biografen. På vår plats stod det en goodiebag och väntade på oss. Den var fylld med lite olika saker. En flaska vatten, en påse M&Ms och sedan en låda fylld med några ätbara saker. Det var en påse popcorn (där popcornen var “kryddade” med Pop rocks – godis som smattrar i munnen). Sedan var det en Rocky-road bakelse med nötter, marshmallows och även här Pop rocks. Det sista var en muffin med parmesan och rostad paprika som jag knappt åt av…den var ganska äcklig haha. Det filmade även allting som sedan visades på bioduken innan filmen drog igång.

jag_utanfor_bion   inne_bion3   fullsatt_bio   bioduken1   glad_inne_bion   snacks

Vad jag tyckte om “The Hobbit: An Unexpected Journey” kan ni läsa HÄR.

Det här var alltså lite om min surrealistiska upplevelse i London och galapremiären av “The Hobbit: An Unexpected Journey”. Ännu ett underbart minne att ta vara på och minnas för resten av mitt liv. Jag hoppas att det blir flera inom en snar framtid.

autograferna   aftonbladet_intervju

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

UA-33590503-1